Mehmetçik, Burseya Dağı'nda Üs Bölgesi Oluşturuyor! 2. Ordu Komutanı Bizzat Bölgede

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Kilis'ın karşısındaki Burseya Dağı'nda Mehmetçik üs bölgesi oluşturuyor. Bu kapsamda 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, Burseya Dağı'na giderek incelemelerde bulundu.

Kilis'ın karşısındaki Burseya Dağı'nda Mehmetçik üs bölgesi oluşturuyor.

PKK/PYD terör örgütü kontrolündeki Burseye Dağı, havadan ve karadan bombardımanın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu kontrolüne geçtikten sonra hakim tepeleri çıkan Mehmetçik, Burseye Dağı'nda üs bölgesi oluşturuyor.

KİLİS VALİSİ DE GİTTİ

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ile 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in, dün ele geçirilen Burseye Dağı'nda incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

MEHMETÇİK'E MORAL VERDİ

İncelemelerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarını da denetleyerek moral veren Temel, beraberindeki komutanlarla Burseya Dağı ve çevresinde alınan güvenlik tedbirleri ile tahkimatı değerlendirdi.

15 TEMMUZ'DA FETÖ'YE DİRENDİ

2. Ordu Komutanı olan eski Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yerine 2. Ordu Komutan Vekili olarak atanmıştı. Vekaleten yapılan bu atamanın ardından 2. Ordu Komutanlığı'na atandı.

Darbecilerle TSK'da mücadele eden isimlerin başında gelen Korgeneral İsmail Metin Temel'e susturucularla suikast planlandığı ortaya çıkmıştı. Silopi Özel Kuvvetler Üssü'nde görevli 8 kişilik suikast timi 15 Temmuz gecesi helikopterle havalanmıştı. Uçuşların kaldırılmasına rağmen gelen helikopteri şüpheli bulan Temel, birliğindeki askerlere emir vererek teyakkuza geçirmişti.

8 kişilik suikast timi, helikopterden iner inmez püskürtüldü. Suikast timi kendilerini darbeciler değil vatansever askerlerin karşılaması üzerine havalanıp Silopi'ye geri döndü.

SÖZÜNÜN ERİ ÇIKTI

Temel'in Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getirdiği ortaya çıktı. Korgeneral İsmail Metin Temel, şehit olan askerine verdiği "Annene bakacağım" sözünü yıllardır yerine getiriyor.

Kaynak: İHA