Mennan Usta Tecrübelerini Gençlere Anlattı

Son Güncelleme:

Şanlıurfa'da Mennan Aksoy gençlere hayat tecrübelerini anlattı.

Türkiye Odalar Birliği Başkanlığı (TOBB) Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu ile Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolle Genç Girişimciler Kurulu ile Meslek Lisesi ortak projeler geliştirecek. Protokol törenine Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut, Şanlıurfa Kadınları Kalkındırma Derneği (ŞUKAD) Başkanı Vildan Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile Gaziantepli İşadamı Mennan Aksoy (Usta) ve meslek lisesi öğrencileri katıldı.


Şanlıurfa Ticaret Odası Meclis Salonu'ndaki imza protokolünde konuşan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Urfa'nın bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. İlci, düzenlenen programın öğrencilerdeki potansiyeli ortaya çıkaracağını belirtti. 'Benim projem var' projesinde Urfa'daki öğrencilerin hazırladıkları projeyle Türkiye'de ikinci olduklarını belirten İlci, başta saçma gelen fikirlerin büyük fırsatlara dönüşebileceğini söyledi. Zenginliklerin korunabilmesi için yeni fikirlere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan İlci çok çalışmanın gerektiğini söyledi. Steve Jobs örneğini veren İlci, Apple'in Amerika ekonomisine kattığı değeri göstererek, "Neden bizim buradan Steve Jobs'lar çıkmasın?" dedi.


Konuşmaların ardından Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalanarak çalışmalarla ülkeye ve memlekete yeni genç beyinler kazandırılması temenni edildi.

Daha sonra TOBB ve milli eğitim müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince verilecek seminerlerin ilki için davet edilen Gaziantepli İşadamı ve makine mucidi Mennan Aksoy, kendi hayat tecrübesini anlattı. Yaşadıklarını esprili bir dille anlatan Aksoy, Urfa'nın sadece kebapla, sıra gecesiyle, şıllık tatlısıyla anılmaması gerektiğini söyledi. Urfa'nın kültür olarak, doğal zenginlik olarak her şeye sahip olduğunu belirten Aksoy; ama Urfalıların tembelliğini kıramadığını söyledi. Başarılı olmak için devlet, üniversite ve vatandaşın el ele vermesi gerektiğini belirten Aksoy, Almanya'da gördüğü iplik makinesini Antep'te yaparken karşılaştığı zorlukları anlattı. Aksoy, başta herkesin karşı çıktığını, zamanla hem devletin hem de üniversitesinin kendisine destek verdiğini kaydetti.


'ÖNCE İNANMAK GEREK'


Urfa'nın neden bir tarım ve sanayi kenti olarak anılmadığını belirten Aksoy, teknik, pratik ve devletin bir araya gelmesi gerektiğin söyledi. Başarılı olmak için her şeyden önce inanmak gerektiğini ifade eden Aksoy, "Biz tekniği üniversiteden alacağız. Üniversitelerin başına bela olacağız. Urfa'nın suyu var, toprağı var. Üniversiteyi çağırıp gel kardeşim benim toprağımın analizini yap diyeceğiz. Devletten kastımda ticaret odası, sanayi odası gibi yerleri zorlayacağız. Pratiğe gelince de biz kendimizi teknolojiye ne kadar mesafede olduğumuzu belirleyeceğiz. On kişi bir araya geldiğinizde kebap mı konuşuyorsunuz, yok teknoloji mi, sıra gecesi mi konuşuyorsunuz yok makine, icat mı? " diye ifade etti.


'LİDERLİK DOĞUŞTAN GELİR'


Liderlik vasfının doğuştan geldiğini ifade eden Aksoy, gençlere para yerine ilim peşinde koşmalarını tavsiye etti. Asıl zenginliğin akıl zenginliği olduğunu belirten Aksoy, "Yapılmaz denilen hiçbir şey yok. Biz yeter ki kendimizi küçük görmeyelim. Helal para kazanmak zor; ama haram para kazanmak kolay. Aklımızı güzel şeyler için kullanmalıyız. Gençlerimize eğitimin yanında bir de pratiği vermemiz lazım. Bizim en büyük mirasımız evlatlarımız" diye konuştu.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci