MKE Kapsül Fabrikasında Patlama İncelemesi Başlatıldı

Son Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ'nin (MKE) Kayaş'taki kapsül fabrikasında gerçekleşen patlamayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Bakan Işıkhan, patlamada yaralanan işçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Patlamayla ilgili olarak, bakanlığın Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesindeki Kaza Araştırma Komisyonu koordinasyon ekibi oluşturuldu. İş müfettişleri, olay yerinde inceleme ve soruşturma yapmak üzere görevlendirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ'nin (MKE) Kayaş'taki kapsül fabrikasında gerçekleşen patlamayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

Bakan Işıkhan, yaptığı yazılı açıklamada, patlamada yaralanan işçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Patlamayla ilgili, bakanlığın Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesindeki Kaza Araştırma Komisyonunca koordinasyon ekibi oluşturulduğunu belirten Işıkhan, şu bilgileri paylaştı:

"Konusunda yetkin iş müfettişleri, gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiş olup, Rehberlik Teftiş Başkanı ve Başkan Yardımcıları, İş Sağlığı ve Güvenliği Başkan Yardımcısı olay yerine intikal ettirilerek gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmıştır."

Kaynak: AA