Noordzee, Söke Osb'ye Dört Fabrika Birden Kuracak
Hollandalı Balıkçılık Şirketi Noordzee, Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde, toplam 65 bin 500 metrekarelik alan üzerinde balık yemi, balık ağı, balık işleme ve depolama ile kutu üretimi için dört ayrı fabrika kuracak.
Hollandalı Balıkçılık Şirketi Noordzee, Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde, toplam 65 bin 500 metrekarelik alan üzerinde balık yemi, balık ağı, balık işleme ve depolama ile kutu üretimi için dört ayrı fabrika kuracak.
Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde, geçtiğimiz günlerde bir madencilik şirketinin yakın zamanda temel atacak olmasının ardından Hollandalı balıkçılık şirketi Noordzee'nin yatırım için yer talebinde bulunması sevinç yarattı. Balıkçılık Şirketi Noordzee Su Ürünleri İhracaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yer talebi Söke Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu'nu harekete geçirdi. Kurulacak fabrikaların benzerlerini yerinde incelemek üzere Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri ile şirketin Milas İlçesi Güllük Beldesi'ndeki fabrikalarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından, Noordzee Şirketi ile bütün konularda anlaşma sağlandı.
Noordzee Şirketi yetkilisi Ahmet Tolga Vural, bölgeyi çok sevdiklerini belirterek, "Söke Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gelişmeleri büyük bir memnunlukla izliyoruz. Organize sanayi bölgesinin, demiryolu, karayolu, havalimanı ve gümrüklere olan mesafelerinin kısa olması nedeniyle bizim için en uygun yer olarak düşündük. Bu nedenle yatırım kararı aldık" dedi.
Söke Organize Sanayi Bölgesi'nden yapılan açıklamada ise "Noordzee Su Ürünleri Şirketi ilk olarak 10 bin metrekarelik balık yemi üretim fabrikası kuracak. Hemen arkasından 10 bin metrekarelik alan üzerinde balık ağı üretim, bakım ve onarım, yine 10 bin metrekarelik alanda EPS kutu üretimi ve 35 bin 500 metrekarede balık işleme, dondurma ve depolama tesisi kuracak. Şirket, kurulacak dört fabrikada yaklaşık 300 kişiyi istihdam edecek" denildi.
Son dönemdeki gelişmelerin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Söke Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Levent Candal, "Bölgemiz ve Söke için çok önemli olan bu anlaşmaların herkese hayırlı olmasını diliyoruz" dedi. - Aydın/ Söke