Obama İngilizlerden İntikam mı Alıyor?
İngilizler askerlerinin ABD Başkanı Barack Obama'nın dedesine işkence yaptığı iddia edildi.
İngilizler askerlerinin ABD Başkanı Barack Obama'nın dedesine işkence yaptığı iddia edildi. Obama’nın İngiliz petrol devi BP’ye karşı sert tutumunun ardindaki gerçeğin bu olduğu öne sürüldü.
ABD Başkanı Obama, Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısı nedeniyle çevre felaketine yol açan ve iflasın eşiğine gelen İngiliz petrol devi BP’den büyükbabasının intikamını mı alıyor?
Daily Mail gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama’nın İngiltere ve İngilizlere bakışını konu alan haberinde,Obama'nın büyük babası Hüseyin Onyango Obama’nın, Kenya'nın bağımsızlık mücadelesi sırasında İngilizler tarafından hapse atıldığını ve iddialara göre acımasızca işkenceden geçirildiğini yazdı.
Obama’nın Kenya'da yaşayan akrabalarının ifadelerine dayandırılan haberde,Barack Obama'nın büyük babası Kenya'nın bağımsızlık mücadelesi sırasında İngilizler tarafından hapse atıldığı ve acımasızca işkenceden geçirildiği belirtiliyor.
“Obama, İngiliz sömürgeciliğini sevmiyor”
2’inci Dünya Savaşı'ndan sonra bir İngiliz subayının aşçısı olan Onyango Obama’nın, Kenya bağımsızlık hareketinde yeraldığı ve 1949'da tutuklanarak iki yıl hapse mahkum edildiği ve burada büyük şiddete maruz kaldığı kaydeden gazete, “Anılarından da anlaşılacağı gibi, Obama'nın İngiliz sömürgeciliğinin hayranı olmadığı ortada. Ancak İngiliz yetkililerin büyük babasına işkence ettiği bilgisi Obama'nın husumetini derinleştirebilir” şeklinde yorumda bulundu.
ALPASLAN DÜVEN/ DHA