Yalova'da Öğretmenler, Halk Oyunuyla Stres Atıyor
Yalova'da, aynı okulda görevli bir grup kadın öğretmen, haftada bir gün halk oyunu kursuna katılıyor.
YILMAZ ORUÇ - Yalova'da, Bahçelievler İlkokulunun kadın öğretmenleri, ders yoğunluğunda oluşan stresi halk oyunu kursuna giderek üzerlerinden atmaya çalışıyor.
Haftada bir gün kursa giden öğretmenler, hem stres atıyor hem de öğrencilerine halk oyunu kültürünü aşılamaya gayret ediyor.
Öğretmenlerden oluşan grup, öğrendikleri figürleri müzik eşliğinde sergileyerek yarışmalara katılmayı hedefliyor.
Okulun öğretmenlerinden Berna Yurdagül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere kurs veren öğretici Ayseren Soyer sayesinde halk oyununa ilgi duymaya başladıklarını söyledi.
"Biz de böyle bir ekip kurabiliriz" düşüncesinden hareketle çalışmalara başladıklarını anlatan Yurdagül, şöyle konuştu:
"Hocamızın önderliğinde çalışmalara başladık. Baktık güzel gidiyor, eğleniyoruz ve çok da keyif alıyoruz, devamını getirmeye karar verdik. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor ve festivallere katılmayı düşünüyoruz. Ayrıca halk oyunu sayesinde burada öğretmen arkadaşlarımızla çok güzel vakit geçiyor ve okuldaki stresimizi atıyoruz. Burası birlik ve beraberliğimiz bakımından çok iyi olurken diğer taraftan öğrencilerimize örnek olmaya ve kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Tabii bunları yaparken çok eğleniyoruz. Umarım herkese örnek oluruz."
Soyer ise öğretmenlere Diyarbakır ve Karadeniz ezgileriyle oyunlarını öğretmeye çalıştığını dile getirdi.
Kursta öğretmenlerin çok başarılı olduğunu vurgulayan Soyer, "Öğretmenlerin halk oyunu eğitimi alması öğrenciler için de motivasyon oluyor ve mutlu oluyorlar. Ayrıca kültürümüzü hep beraber gelecek nesillere sevdirmeye, öğretmeye ve yaşatmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı. - Yalova