Ömer Faruk Eminağaoğlu CHP'den Aday Adayı Olacağını Açıkladı

Son Güncelleme:

Eski YARSAV başkanlarından Ömer Faruk Eminağaoğlu, hem yargıçlık görevinden hem de Yargıçlar Sendikası'ndan istifa ederek CHP'den aday adayı olacağını açıkladı.

Eski Yargıçlar Sendikası Başkanı ve eski YARSAV başkanlarından olan, Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu siyasete giriyor. Hem Yargıçlık görevinden, hem de Yargıçlar Sendikası'ndan istifa eden Eminağaoğlu, CHP'den aday adayı olacağını açıkladı.

HAYATININ İLK DAYAĞINI MECLİS'TE YEMİŞTİ

Eminağaoğlu, geçen yıl HSYK'nin yapısının değiştirilmesine ilişkin kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu toplantısında Ak Parti Milletvekili Zeyid Aslan'dan uçan tekme yemişti.

Eminağaoğlu, bu olayın ardından "Hayatımda ilk dayağı, tekme tokadı Meclis'te yiyorum. Eğer bu Meclis'te demokrasi böyleyse, çıkmıyorum. Yargı için bunlara katlanırım. Ben burada yargının sivil örgütü adına bulunurken tekme yiyorsam konuşturulmadan yasa çıkartılmak isteniyorsa demek ki, yasa çıkınca bütün yargıç savcılar nasıl tekme tokat altında kalacaklar. Yargı nasıl linç edilecek. Bana atılan tekme yargıya atılan tekmedir. Bütün hukuki yollara başvuracağım. Dava açacağım'' demişti.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.Com