Osmaniye'de Bilimsel Eczacılar Günü Kutlandı

Son Güncelleme:

Osmaniye'de 14 Mayıs Bilimsel Eczacılar Günü kutlandı.48.Bölge Osmaniye Eczacı Odası yönetimi tarafından Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Osmaniye'de 14 Mayıs Bilimsel Eczacılar Günü kutlandı.


48. Bölge Osmaniye Eczacı Odası yönetimi tarafından Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konuldu.


Oda Başkanı Zeki Özgen, burada yaptığı konuşmada, eczacılığın, insanlığın var oluşundan bu yana vazgeçilmez bir meslek olduğunu söyledi.


Eczacılığın ilaç merkezli konumdan, hasta odaklı konuma doğru değiştiğini ifade eden Özgen, bu değişimin eczacılara, hastaların ilaç ve tedavileri hakkında daha ayrıntılı bilgi verilmesini kapsayan yeni sorumluluk yüklediğini belirtti.


Akılcı ilaç kullanımının hem kamu yararı hem de insan sağlığı için önem taşıdığını kaydeden Özgen, şöyle devam etti:


"Toplumda her derde deva gibi kullanılan bitkisel ürünlerin, eczacı danışmanlığının dışında internetten veya başka satış merkezlerinden alınmasının sakıncaları, zaman zaman yaşanmaktadır. Bitkisel olsa dahi tedavi amaçlı ve koruyucu amaçlı kullanılan her bitkisel materyal yanlış kullanıldığında bizim için zehirdir. Sağlıklı nesiller yetiştirmenin, sağlıklı bir toplum oluşturduğu gerçeğinden hareketle, vatandaşlarımızın doğru ilaca ulaşmasını sağlayan, her mahallede, her semtte en yakın sağlık danışmanı eczacılardır. Sağlık için, milli tasarruf sağlamak için, ilacı ve bitkisel ürünleri alırken, yapılan reklama değil, eczacılara güvenilmelidir."


Özgen, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılar Günü'nü bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını bildirdi.


- OSMANİYE

Kaynak: AA