Patlama Anı Kameralara Böyle Yansıdı
Seyrantepe'deki Korkunç Patlama Güvenlik Kamerasına Anı Anına Yansıdı.
Seyrantepe'de bir binanın 4. katında meydana gelen ve sanayi tüpü patlamasının yol açtığı dehşet, bir güvenlik kamerasının kaydına yansıdı. Binanın duvarını yıkan patlamanın şiddetiyle 4. kattan dışarıya savrulan 2 çalışanın yere düşme anı patlamanın korkutucu boyutunu gözler önüne serdi. "O anlar" güvenlik kamerasının kaydında kaldı.
KAMERA KAYDINDAKİ "O AN"
Kamera kaydında önce binanın alt katındaki demir kapının sallandığı görülüyor. Bu, patlama anının ilk işaretİ ama çok çok kısa bir süre sonra 2 çalışanın yere düşmesi görünüyor. Düşenlerden biri önce park halindeki kamyonete çarpıyor, yere çakılır çakılmaz da aracın altına savruluyor. Bu kişi belli belirsiz bir kıpırdanmanın ardından hareketsiz kalıyor.
İKİNCİ ÇALIŞAN DA BETON ZEMİNE DÜŞÜYOR
Patlamanın yaşandığı 4. katın artık yerinde olmayan duvarlarından dışarı fırlayan 2. çalışan da beton zemine düşüyor. Ancak o bir süre sonra ayağa kalmaya çalışıyor, yarasını kontrol ediyor. İlk şaşkınlık anından sonra çevreden yaralılıların yardımına yetişenler görülüyor. 4. kattaki işyerlerinde çalışırken bir patlama, ardından yerinden sökülen duvarlar ve kendilerini yerde bulan bu iki çalışan ilk müdühalenin ardından olay yerine gelenler tarafından hastaneye kaldırılıyor.
PATLAMA İŞTE BU HALE GETİRDİ
Sanayi tüpü patlamasının korkutucu boyutu DHA kameralarına da yansıdı. Patlamanın yaşandığı kat tam anlamıyla darma dağan. Masayı sandalyeyi tanımak bile zor. ve yerinde olmayan duvarlar. Patlama o kadar etkili olmuş ki artık binanın bazı duvarları bile yerinde yok.
10 KİŞİ YARALANMIŞTI
Kağıthane'de bir binanın 4 katında faaliyet gösteren, metal mutfak malzeme ve kaplamaları üreten bir işyerinde, dün 16.30 sıralarında sanayi tüpünün patlaması sonucu 3'ü ağır 10 kişi yaralanmış, ortalık savaş alanına dönmüştü.
Zeki GÜNAL - İstanbul - DHA