5 PKK'lı Güvenlik Güçlerine Teslim Oldu: 3'ünün Yaşı 18'den Küçük

Son Güncelleme:

Şırnak'da, PKK'nın Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan 5 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan teröristlerden 3'ü 18 yaşından küçük.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, PKK terör örgütünün Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan 5 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan teröristlerden 3'nün yaşlarının 18 yaşından küçük olduğu belirtildi.

Habur Kara Hudut Kapısı'na 5 Şubat 2017 tarihinde, PKK/KCK içerisinde faaliyet gösteren, 3'ünün yaşı küçük olmak üzere 5 terörist örgütten kaçarak teslim oldu.

17 YAŞINDAKİ 2 TERÖRİST ARANIYORDU

17 yaşındaki 2 teröristen Diyarbakır doğumlu M.E.A'nın, Kasım 2015'ten beri örgütün çeşitli kamplarında faaliyet gösterdiği ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce kayıp şahıs olarak arandığı tespit edildi.

KAMPLARDA GÖREV ALDIĞI ÖĞRENİLDİ

Diğer 17 yaşındaki yine Diyarbakır doğumlu olan G.K'nin ise, Şubat 2015'te örgüte katıldığı ve kamplarda görev aldığı belirlendi.

TESLİM OLANLARDAN BİRİ 15 YAŞINDA

Teslim olan teröristlerden 15 yaşındaki Mardin doğumlu E.Ö'nün de Kasım 2015'ten beri örgüt kamplarında görev aldığı tespit edildi.

Kaynak: DHA