Putin: 'Avrasya Ekonomik Birliği' 2015'te Hazır
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus ve Kazakistan ile oluşturacakları 'Avrasya Ekonomik Birliği'nin 2015'te faaliyete geçmesi için son çalışmaların da tamamlandığını belirtti.
Rusya, eski Sovyet ülkelerini bir araya toplamaya çalıştığı bu oluşuma Ukrayna'nın da katılmasını istiyor. Rusya, geçtiğimiz ay Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması imzalamanın eşiğine gelen Ukrayna üzerinde büyük bir baskı kurmuş ve ekonomik yaptırım tehditlerinde bulunmuştu.
Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko ile bir araya gelen Putin, oluşturmayı planladığı 'Avrasya Ekonomik Birliği'nin, tüm katılımcılar için yeni bir ekonomik büyüme kaynağı olacağını söyledi. Putin, 'Üçlünün (Rusya, Kazakistan ve Belarus) hükümet temsilcileri, Avrasya Ekonomik Birliği anlaşmasının kurumsal kısmının taslağını hazırladı. Bu belge, 1 Ocak 2015'ten itibaren faaliyete geçecek birliğin uluslararası hukuki statüsünü, organizasyon çerçevesini, hedeflerini ve mekanizmalarını belirleyecek' dedi.