Ramazan Tır'ı Semt Semt Geziyor

Son Güncelleme:

Kayseri, Kültür-Sanat Etkinlikleri Kapsamında Geleneksel Hale Getirilen Ramazan Tırı'nın Dün Geceki Durağı İldem Cumhuriyet Mahallesi Oldu.

Mahalle sakinlerinin yediden yetmişe kadar büyük ilgi gösterdiği Ramazan eğlence programı Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle başladı. Mehteran takımının seslendirdiği eserlere zaman zaman vatandaşlar da eşlik etti.


Ramazan ayına mahsus geleneksel eğlencelerden olan Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu ve Meddah gösterileri özellikle küçük yaştaki izleyicilerden büyük ilgi gördü.


Programda ayrıca tasavvuf musikisi eşliğinde gerçekleştirilen sema gösterisiyle vatandaşlar farklı bir gece yaşadılar.


Mahalle sakinleri adına bir açıklama yapan İldem Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Solmaz Arık, Ramazan eğlencelerinin mahallelerine kadar gelmiş olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ettiklerini belirtti.


Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki yedi yıl önce başlatılan Ramazan Geceleri Etkinlikleri, özellikle uzak semtlerde ikamet eden ve düzenlenen programları çeşitli nedenlerle izleme imkanı bulamayan vatandaşların da katılabilmeleri amacıyla mobil hale getirildi. Türkiye'de bir ilk olarak gezici sahneye dönüştürülen TIR ile eğlenceler dördüncü yıldan itibaren mahallelere taşınmaya başladı.


Geçtiğimiz yıl düzenlenen etkinlikleri yüz binin üzerinde kişi izlerken Ramazan ayının henüz ortalarında olunmasına karşın düzenlenen etkinlikler şimdiden 50 binin üzerinde kişi tarafından izlendi.

Kaynak: Bültenler