Röntgen Hizmetinin Özelleştirilmek İstenmesine Tepki
İZMİR'in Konak İlçesi'ndeki Alsancak Devlet Hastanesi'nde röntgen hizmetinin özelleştirilmek istendiğini savunan bazı sendikalar ortak basın açıklaması yapıp, karardan vazgeçilmesini istedi.
İZMİR'in Konak İlçesi'ndeki Alsancak Devlet Hastanesi'nde röntgen hizmetinin özelleştirilmek istendiğini savunan bazı sendikalar ortak basın açıklaması yapıp, karardan vazgeçilmesini istedi. Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, hastanede röntgen hizmetinin özelleştirilmesi için hiçbir gerekçe bulunmadığını söyledi.
Türk Sağlık-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Genel-Sağlık-İş ile Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği'nin (Tüm Rad Der) İzmir şubeleri temsilcileriyle üyeleri, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binası önünde basın açıklaması yaptı. Alsancak Devlet Hastanesi'nde röntgen hizmetinin özelleştirilmek istendiğini belirten grup, bu karardan vazgeçilmesini istedi. Özelleştirme için hiçbir gerekçe bulunmadığını belirten Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "İki yıldır önümüze temcit pilavı gibi gelen radyolojinin özelleştirilme çabasının altındaki gerekçeyi öğrenmek istiyoruz. Bu çabanızın altında, birilerine rant sağlama çabası mı vardır? Alsancak Devlet Hastanesi'nde röntgen biriminde hizmet alımı demek, kamu zararı demektir. Pek çok hastanedeki hizmet alımları da aynı mantıkla sürdürülmektedir. 3 yıl için ihale şartnamesinde; 250 bin film çekimi öngörülmektedir. Sonraki yıllarda öngörülen film çekim sayısının katlanarak artacağını tahmin etmek zor değildir. Söz konusu hastanede, henüz 4 yılını tamamlamamış tam dijital cihaz varken daha geri teknoloji ve daha eski cihaz için ihale açılmasını, hiçbir akıl mantık sahibinin açıklaması mümkün değildir. Çalışanların, sendikaların tepkilerine ve kamuoyunun duyarlılığıyla geçen yıl tek bir firmanın katılabildiği ihale iptal edilmişti. Alsancak Devlet Hastanesinde çalışan sayısı yeterlidir. Yeteri kadar personel, yeteri kadar cihaz vardır. Hastanede bulunan cihazların teknik donanımı, ihale şartnamesindeki cihazların teknik özelliklerinden daha ileridir. Röntgen çekilmesi gereken hastalara ileri tarihlere gün verilmemekte, yani gelen vatandaş en fazla 45 dakikada hizmet almaktadır. Özelleştirmeyle ilgili tüm bilgi ve belgeler ilgili makamlara sunulmuş olmasına rağmen geri adım atılmamış, ihale yapılmış ve bugün karar aşamasındadır. Biz ihalenin iptali yönünde karar verilmesini istiyoruz. Aksi takdirde belki de tüm Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'nde iş bırakma eylemi dahil her türlü girişimde bulunacağımızı belirtmekte yarar görüyoruz" dedi.
SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, Genel-Sağlık- İş İzmir Şube Sekreteri Esen Yol ile Tüm Rad Der Temsilcisi Ertuğrul Özarslan da özelleştirmeye karşı olduklarını, insanların gereksiz yere fazla radyasyona maruz bırakılabileceklerini söyledi.
- İzmir