Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan Açıklaması
Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan, Yemen'den Sudan'a, Tunus'tan Mısır'a, Libya'dan Suriye'ye kadar İslam coğrafyası tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşadığını söyledi.
Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan, Yemen'den Sudan'a, Tunus'tan Mısır'a, Libya'dan Suriye'ye kadar İslam coğrafyası tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşadığını söyledi.
Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan, Kadın Kolları İl Başkanlığı'nın düzenlediği bir toplantıya katılmak üzere Antalya'ya geldi. Antalya İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya katılan Erbakan, son zamanlarda Müslüman ülkelerde yaşanan olaylara değindi.
Yemen'den Sudan'a, Tunus'tan Mısır'a, Libya'dan Suriye'ye kadar İslam coğrafyasının tarihin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşadığını anlatan Zeynep Erbakan, şöyle konuştu: "Din, tarih ve kültür birliğine sahip olduğumuz kardeş ülkeler iç karışıklıklarla boğuşuyor. Coğrafyamızda 40-50 yıllık rejimler devriliyor, diktatörlükler yıkılıyor. Etrafımız ateş çemberine dönmüş durumda. Bu ortamı fırsat bilen emperyalist ülkeler bölgeyi kendi menfaatleri doğrultusunda yeniden şekillendirmeye çalışıyor.
Haritalar yeniden çiziliyor. Büyük Ortadoğu Projesi adım adım hayata geçirilmeye çalışılıyor."
DIŞ MÜDAHALENİN ZEMİNİ HAZIRLANIYOR
Suriye'de yaşanan olaylara da değinen Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan, "İşte şimdi Suriye hızla bir iç karışıklığın içine sürükleniyor. Tıpkı Irak'ta olduğu gibi Suriye'ye bir dış müdahalenin zemini hazırlanıyor" dedi.
Saadet Partisi olarak İslam ülkelerinin kendi sorunlarını kendi içlerinde çözebileceklerine inandıklarını dile getiren Zeynep Erbakan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu yüzden Suriye'ye yönelik bir dış müdahaleye şiddetle karşıyız. Çünkü Batı, İslam coğrafyasına hiçbir zaman huzur ve istikrar getirmemiştir. Başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin tek amacı İslam ülkelerini karıştırmak ve bu yolla sömürmektir. Dış güçler İslam dünyasına kan ve gözyaşından başka bir şey getirmemiştir. Bunun en yakın örneği
Irak'tır. ABD özgürlük vaadi ile işgal ettiği Irak'ta 1,5 milyon Müslümanın kanına girmiştir."
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın yaptığı Suriye ziyaretinin çarpıtıldığını anlatan Zeynep Erbakan, şöyle konuştu: "Daha fazla Müslümanın kanı akmasın, bir İslam ülkesi daha bölünüp parçalanmasın diye kardeşlik vazifemizi yerine getirmek için Sayın Kamalak Suriye'ye gitmiştir. Ancak, bu açık gerçeğe rağmen bazı medya organları bu ziyareti çarpıtmaya çalışmaktadır. Saadet Partisi'ni Esad'a destek vermekle suçlamaktadır."
TÜRKİYE KARAR AREFESİNDE
Türkiye'nin karar arefesinde olduğunu anlatan Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan, şunları söyledi: "Batı'ya ABD'ye, İsrail'e uyduluk etmeye devam mı edecek yoksa İslam dünyasının lideri mi olacak? Zalimlere köle mi olacak yoksa mazlumların elinden tutup onlara öncülük mü yapacak? Son 200 yıldır dünyaya kan, gözyaşı, işgal, açlık, kaos ve sömürüden başka bir şey getirmeyen bir medeniyete eşbaşkanlık mı yapacak yoksa adil bir düzen kurulması için mi çalışacak? Avrupa Birliği
kapılarında oyalanmaya devam mı edecek yoksa İslam Birliği'ni mi kuracak? Artık bunun kararını vermek zorundadır. Çünkü zaman kalmamıştır. Çünkü ateş kapımıza dayanmıştır.
Türkiye giderek yalnızlaştırılmaktadır. Düne kadar sıfır problem diye çıktığımız yolda sıfır komşu ile karşı karşıya kalmak üzereyiz"