Şam'da Okula Havan Toplu Saldırı: 12 Ölü
Suriye'nin başkenti Şam'ın Kabun mahallesindeki bir okula Esed güçleri tarafından düzenlenen havan topu saldırısı sonucu 12 öğrencinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, havan topunun Şam'ın doğusundaki Kabun bölgesindeki bir okula isabet ettiğini duyurdu.
200 BİNDEN FAZLA İNSAN HAYATINI KAYBETTİ
Gözlemevi olayda yaralananların durumunun ağır olduğunu, bu yüzden ölü sayısının artabileceğini açıkladı. Suriye'de üç yıldan uzun süredir devam eden iç savaşta 200 binden fazla insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan evini terk etmek zorunda kaldı.
İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre uluslararası toplum IŞİD ile mücadeleye odaklanırken Suriye rejiminin ihlalleri artık sorgulanmıyor. Suriye ordusu son iki haftada 401 varil bombası saldırısı düzenledi.
"ULUSLARARASI TOPLUMUN DİKKATİ IŞİD'İN İLERLEYİŞİNDE"
New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Lama Fakih AFP'ye yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı ortaya koyulan çabaların Suriye rejiminin ihlallerine, özellikle sivillere yönelik saldırılarına karşı gösterilmediğini söyledi. Fakih, "Maalesef uluslararası toplumun dikkati IŞİD'in Irak ve Suriye'deki ilerleyişinin ardından başka bir yöne kaydı" ifadelerini kullandı.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, Suriye rejimi son iki haftada ülkenin sekiz farklı kentinde 401 varil bombası saldırısı düzenledi. Gözlemevi Direktörü Rami Abdülrahman, "Rejimin düzenlediği, varil bombaları da dahil hava saldırılarının sayısı çılgınca. ve özellikle son günlerde önemli bir artış görülüyor" ifadelerini kullandı.
Abdülrahman'a göre Suriye rejimi, dünyanın gözlerini IŞD'e çevirmesini kendi saldırılarını artırmak için bir fırsat olarak görüyor.