İstanbul'da inşaat çalışması nedeniyle 4 bina tahliye edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İstanbul'da inşaat çalışması nedeniyle 4 bina tahliye edildi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

İstanbul Bağcılar'da inşaat çalışmaları sırasında 2 binanın duvarlarında çatlaklar ve yarıklar oluştu. Gece yarısı binalardan gelen sesleri duyan vatandaşlar panikle dışarı çıkarken, toplam 4 bina tedbir amacıyla tahliye edildi. Ekipler sokağı giriş ve çıkışlara kapattı.

İstanbul Bağcılar'da inşaat çalışmaları sırasında bitişikteki 2 binanın duvarlarında çatlaklar, girişlerinde ise yarıklar oluştu. Gece saatlerinde binalardan sesler geldiğini duyan vatandaşlar panikle dışarı çıktı. Ekiplerin incelemesinin ardından toplam 4 bina tedbir amacıyla tahliye edilirken, sokak giriş ve çıkışlara kapatıldı.

GECE SAAT 02.00'DE PANİK YAŞANDI

Olay, saat 02.00 sıralarında Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi 262. Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede devam eden inşaat çalışmaları sırasında bitişikte bulunan 2 apartmanın duvarlarında çatlaklar ve bina girişlerinde yarıklar oluştu.

Binalardan gelen sesleri fark eden vatandaşlar, olası bir tehlikeye karşı kendi imkanlarıyla dışarı çıktı. Yaşananların ardından yetkililere haber verildi.

İstanbul'da inşaat çalışması nedeniyle 4 bina tahliye edildi

4 BİNA TAHLİYE EDİLDİ, SOKAK KAPATILDI

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, zabıta ve belediye ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk incelemelerde 2 apartmanın duvarlarında kısmi çatlaklar ve girişlerinde yarıklar meydana geldiği tespit edildi.

Hasar oluşan 2 apartman tahliye edilerek mühürlendi. Bitişikte bulunan 2 bina da güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. Böylece toplam 4 bina tedbir amacıyla tahliye edilmiş oldu.

İstanbul'da inşaat çalışması nedeniyle 4 bina tahliye edildi

Ekipler, olası bir tehlikenin önüne geçmek amacıyla sokağa güvenlik şeridi çekerek giriş ve çıkışları kapattı.

İstanbul'da inşaat çalışması nedeniyle 4 bina tahliye edildi

"HAFRİYATI FAZLA ÇIKARTMIŞLAR"

Bina sakinlerinden İrfan Uluç, yaşananların inşaat alanındaki hafriyat çalışmasından kaynaklandığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı: "Burada inşaat yapıyorlar, hafriyat çıkartıyorlar. Binanın alt tarafında hafriyat çıkartırken fazla çıkartmışlar, o yüzden binada kayma olmuş. Biz de tedbiren binayı boşalttık. Şu an için yetkililer ne karar verecekler onu bekliyoruz"

İstanbul'da inşaat çalışması nedeniyle 4 bina tahliye edildi
Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

1000

    Yorumlar (4)

  • necogenç necogenç:
    Harfiyat’ı çıkaran kepçe G ray’der oparatörüne git bak kesinlikle ilk okul mezunudur. mühendisler Ve müteahhit hakkında adli işlem mi yapılması gerekir. 2 0 Yanıtla
    Abdullah Cabuk Abdullah Cabuk:
    Hafriyatı boşaltan greyder operatörü mü. Ekskavatör olmasın. Daha greyderi kepçeyi bilmiyorsun yorum yapıyorsun 1 1
  • Mustafa Gürlek Mustafa Gürlek:
    Rabbim yar ve yardımcısı olsun inşallah ???? 0 0 Yanıtla
  • Ahmet Dabanlı Ahmet Dabanlı:
    Hepsinde 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.