Sarıkamış'ta kızıl sincapların kış hazırlığı kamerayla görüntülendi
Sarıkamış'taki sarıçam ormanlarında yaşayan kızıl sincaplar, kışın besin sıkıntısı çekmemek için kozalak ve tohum topluyor. KuzeyDoğa Derneği'nden Emrah Çoban, sincapların tohumları daha rahat ulaşabildikleri yerlere yerleştirerek zorlu kış şartlarını geçireceğini söyledi.
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki sarıçam ormanlarında yaşayan kızıl sincaplar, soğuk kış günlerinde besin sıkıntısı çekmemek için kozalak ve tohumları toplayarak kış hazırlıklarını sürdürüyor.
Türkiye'nin yüksek rakımlı yerleşim yerlerinden Sarıkamış, sarıçam ormanlarıyla bozayı, kurt, tilki, yaban domuzu, vaşak ve kızıl sincap gibi çok sayıda yaban hayvanına barınma ve beslenme imkanı sunuyor.
Kızıl sincapların, kozalak kemirerek ağaç kabukları ve tohumlarla beslenmesi ve bunları farklı alanlara taşıması kamerayla görüntülendi.
???????Kuzey Doğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban, AA muhabirine, kızıl sincapların kış uykusuna yatmak için Sarıkamış ormanlarında hazırlıklara başladıklarını söyledi.
Çoban, kış öncesi yaban hayvanlarının enerji depolamaya başladıklarını belirterek, "Sincaplar, buldukları bütün tohumları kışın daha rahat ulaşabildikleri yerlere yerleştirerek ara ara bunlarla beslenip zorlu kış şartlarını geçirecekler." dedi.