Depremzede çocuklar seyyar salıncakta böyle eğlendi

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Depremzede çocuklar seyyar salıncakta böyle eğlendiKAHRAMANMARAŞ Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen çocukların yüzü, İstanbul'dan gelen seyyah (seyyar) salıncak ile güldü.

Depremzede çocuklar seyyar salıncakta böyle eğlendi

KAHRAMANMARAŞ Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen çocukların yüzü, İstanbul'dan gelen seyyah (seyyar) salıncak ile güldü.

Kahramanmaraş ve 10 ilde meydana gelen depremler büyük acıları da beraberinde getirdi. Acıların hafifletilmesi yaraların sarılması için Türkiye'nin dört bir yanında adeta seferberlik ilan edildi. İstanbul'dan Kahramanmaraş'a gelen gönüllü gençlerin yanlarında getirdikleri seyyar salıncak ile çocukların kaygılarını ve hüzünlerini hafifletmek için canla başla çalışıyor. Giydikleri palyaço kıyafetlerle çocukların yüzünü güldüren gençler, örnek bir davranış sergiliyor. Salıncağa binen çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyor.

Palyaço elbisesi giyinen gönüllü gençlerden Ömrüm Özkan, depremin ilk gününden itibaren ekip arkadaşlarıyla bölgede olduklarını belirterek, "Kahramanmaraş, Gaziantep, İslahiye, Nurdağı, Hatay ve bunların köyleri ile ilçeler olmak üzere geziyoruz. İlk başta çalışmalarımızı tamamen fiziksel şartları düzeltmek amacıyla başlatmıştık. Hatay, Antep ve şuanda Kahramanmaraş'a ki çocuklarımızı eğlendiriyoruz. Seyyah salıncağımız ile çocukların evrenine seyahat etmeye başladık. Bizlerinde çok hoşuna gitti. Çocukluk hayalimizin içindeyiz. Eminim ki birçok kişi bu salıncağın hayalindedir. Çocukluk hayalimizi taşıdığımız ve yaşadığımız için aynı şekilde çocuklarımızın da yaşamasını istedik. Gerçekten onların gözlerindeki parıltıyı onların coşkularının sevinçleriyle birleşmesini görünce çok mutlu oluyoruz. Amacımız onlara psikolojik olarak destek verebilmektir. Bizler bez bebekler, arabalar, eğitici oyuncaklar, boyama kitapları, boyalar, kırtasiye malzemeleri, balonlar, çikolatalar, besleyici atıştırmalıklar dağıttık. Şarkılar söyledik, oyunlar oynadık, onlara masalar anlattık" dedi.

Kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Özkan," Önemli olan fiziksel şartları tamamlanmak üzere olan geleceğimizin mimarı çocuklar olacaktır. Güven için de güzel günlerini hep beraber tasarlamalıyız. Amacımız süzülmemiş duygu, sevindirilmemiş çocuk, gülümsememiş insan kalmasın istiyoruz. Bizler gönüllülük olarak insani ve vicdani yeteneğine sahip ve egolarından arınmış gönül seyyahlarıyız. Hedefimiz gülümsemeyen çocuk kalmayana dek il, ilçe, köy, sokak, çadır ve çadır kentler kalmayan dek ziyaret etmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA