Smdk Kahire'de Toplanacak

Son Güncelleme:

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, 15 Mart'ta toplanacak.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), 15 Mart'ta, Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanacak.


AA muhabirinin SMDK kaynaklarından aldığı bilgiye göre, daha önce 8 - 9 Mart'ta Kahire'deki Arap Birliği merkezinde yapılması planlanan toplantı, birlik üyesi ülkelerin dış işleri bakanlarının "Arap Zirvesi" öncesi yapacakları karşılıklı görüşmelerden dolayı, 15 Mart'a alındı.


Kahire'deki toplantıya, başkanlık seçiminin yapıldığı genel kurul ile Cenevre-2 görüşmelerini protesto için SMDK'dan çekilen üyelerin de katılması bekleniyor. SMDK üyeleri, İstanbul ve Katar'ın yanı sıra daha önce de zaman zaman Kahire'de de toplanmıştı.


Öte yandan, Arap Birliği'nde "resmen" yerini alması hedeflenen SMDK'nın, bu toplantıda Birlik'teki "Suriye temsilciliğine" Meysem el-Malih'in getirilmesinin beklendiği ifade edildi.


Suriye'de, rejimin sivillere yönelik katliamları nedeniyle Arap Birliği üyeliği, 2011'de askıya alınmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA