Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Dutlulu, Madencilerin Talebini Yerine Getidi

Son Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, 4 Aralık Madenciler Günü'nde Soma Eğnez Mahallesi'nde maden yolu için asfalt çalışmalarını başlattı. Mahalle sakinleri ve madencilerin uzun yıllardır beklediği çalışmalar, 1 kilometrelik yolda yaklaşık 3 bin ton sıcak asfalt serimiyle devam ediyor.

(MANİSA) - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu'ya, 4 Aralık Madenciler Günü'nde Soma'ya yaptığı ziyarette iletilen talep, kısa sürede cevap buldu. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım, Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Eğnez maden yolunda sıcak asfalt çalışmaları başlatıldı.

4 Aralık Madenciler Günü dolayısıyla Soma'ya ziyarette bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, madenci ve maden sendikalarıyla bir araya gelmiş, talepleri dinlemişti. Maden yolu için gelen asfalt talebini dinleyen Başkan Dutlulu, gerekli çalışmaların başlaması talimatını vermişti. Fen İşleri Dairesi Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri Soma Eğnez Mahallesi maden yolunda sıcak asfalt çalışmalarına başladı.

Çalışmalarda ortalama 1 kilometrelik yolda yaklaşık 3 bin ton sıcak asfalt serimi yapılacak. Devam eden çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

"Çok kısa sürede yol çalışmaları başlatıldı"

Yolun asfaltlanmasını mahalle sakinlerinin ve madencilerin uzun yıllardır beklediğini belirten Eğnez Mahalle Muhtarı Yücel Uyar, şunları söyledi:

"Mahallenin yolunun yapılması için 4 Aralık Madenciler Günü'nde rahmetli Ferdi Zeyrek başkanımız söz vermişti. Ancak sözünü tutmaya ömrü yetmedi. Geçtiğimiz günlerde yine 4 Aralık Madenciler Günü'nde Besim Dutlulu başkanımız geldi. Besim başkanımız, rahmetli Ferdi Başkanın sözünü yerine getirmek için çalışmalara başladı.

Çok kısa sürede yol çalışmaları başlatıldı. Cenkeri ve Eğnez mahalleleri arasında bulunan bozuk kısımlardan mahalle sakinleri ve madenciler rahatsızdı. Yol çalışması başlayınca mahalle madenciler ve mahalle sakinleri olarak çok mutlu olduk. İnşallah çalışmalar en kısa sürede tamamlanır."

Kaynak: ANKA