Türk Heyet İçerideyken Suudi Arabistan Başkonsolosluğu Önünde İlginç Eylem

Son Güncelleme:

Türk heyetinin, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili inceleme yaptığı sırada, binanın dışında bir kadın, sessiz bir eylem yaptı.

Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda, Türk heyetinin inceleme yaptığı sırada ilginç bir olay yaşandı. Konsolosluk önüne çocuğuyla gelen bir kadın, sessiz bir eylem yapıp konsolosluktan ayrıldı.

Kayıp Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını araştırmak için Türk heyet içeri girerken, konsolosluk önünde ilginç bir olay yaşandı. Konsolosluk önüne gelen bir kadın çocuğuyla sessiz bir şekilde bir süre durdu. Ardından el işareti yapan kadın konsolosluktan ayrıldı. Kadın kimliğiyle ilgili bilgi vermezken, eylem kameralarca kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği başkonsolosluktan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

Kaşıkçı'nın başkonsolosluğa girmesinin ardından kendisinden haber alınamamasıyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan ortak çalışma grubu kurulmuş, çalışma grubu öğle saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ilk toplantısını yapmıştı.

Kaynak: İHA