Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Malkara Çalıştay'ı Yapıldı
Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Malkara'da yaptığı "Romanlar Kentsel Dönüşümün Neresinde-" adlı çalıştayda sorunlarını masaya yatırdı, çeribaşını seçti.
Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Malkara'da yaptığı "Romanlar Kentsel Dönüşümün Neresinde-" adlı çalıştayda sorunlarını masaya yatırdı, çeribaşını seçti.
Malkara'da, çalıştay öncesi Atatürk Anıtına Çelenk koyuldu ve Roman Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri yoğun yağmur altında gerçekleşti.
Kültür Sarayı'nda düzenlenen Büyük Roman Çalıştayı'nda oluşturulan Divan Başkanlığına Çanakkale Roman Derneği Başkanı Ali Çalışır seçildi.
Divan Başkanı Ali Çalışır, Çeribaşı seçimi yapılacağını ve eski çeribaşı Fikri Ocak'ın onayının alındığını belirterek, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya'yı aday gösterdi.
Yapılan seçimlerde, Birol Kaya Romanların yeni Çeribaşısı oldu.
Belediye Başkanı Birol Kaya, yaptığı konuşmada, "Bu topraklarda yüzyıllarca farklı etnik kökenler bir arada yaşadı. Biz birbirimize güveniyoruz. Biz birbirimize gönül kapılarını açtık. Biz insanı insan olduğu için seven, insan olduğu için hürmet gösteren, Tanrı misafiri olduğu için kapısını sonuna kadar açan medeniyetiz." dedi.
Toplantı sonunda konuşan Malkara Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu ise, Romanların eğitime, okula ağırlık vermeleri gerektiğini, tüm sorunların eğitim ile çözüleceğini ifade etti.
Çalıştay, yapılan komisyon seçimleri ile sona erdi.
- TEKİRDAĞ