Tunus'ta "Afrika'da Terör" Konferansı

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Basın açıklamasına katılan konuşmacılar Tunus eski Dışişleri Bakanı ve Nahda Hareketi yöneticilerinden Refik Abdusselam'ın basın açıklaması Konferansa katılanlar Refik Abdusselam'ın basın mensuplarına konuşması Libya Araştırma ve Kalkınma Merkezi Başkanı Senusi Bisikri'nin basın mensuplarına konuşması Tunus eski Dışişleri Bakanı ve Nahda Hareketi yöneticilerinden Refik Abdusselam, "kaynağı pek çok farklı nedene dayanan uluslararası teröre karşı, hükümetlere kapsamlı yaklaşımlar belirlemeleri" çağrısında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:


Basın açıklamasına katılan konuşmacılar

Tunus eski Dışişleri Bakanı ve Nahda Hareketi yöneticilerinden Refik Abdusselam'ın basın açıklaması

Konferansa katılanlar

Refik Abdusselam'ın basın mensuplarına konuşması

Libya Araştırma ve Kalkınma Merkezi Başkanı Senusi Bisikri'nin basın mensuplarına konuşması

Tunus eski Dışişleri Bakanı ve Nahda Hareketi yöneticilerinden Refik Abdusselam, "kaynağı pek çok farklı nedene dayanan uluslararası teröre karşı, hükümetlere kapsamlı yaklaşımlar belirlemeleri" çağrısında bulundu.


Başkent Tunus'ta düzenlenen " Afrika'da Terör" konulu konferansta konuşan Abdusselam, terörün sadece Tunus ile sınırlı olmayıp uluslararası boyutta bir mesele olduğunu belirterek, "Ne yazık ki terörün kanlı eli dünyanın farklı bölgelerini vurdu." dedi.


Abdusselam, konferansın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, terörün birden çok nedeni olan karmaşık bir mesele olduğunu, dolayısıyla bu sorunla mücadelede için uluslararası alanda kapsamlı bir yaklaşım belirlenmesi gerektiğini söyledi.


Öte yandan Libya Araştırma ve Kalkınma Merkezi Başkanı Senusi Bisikri de AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün ülkesi ve tüm dünya için gerçek anlamda bir tehlike olduğunu ifade etti.


"Libya ve dünyanın pek çok bölgesinde gerçekten terör var" diyen Bisikri, meselenin karşılıklı suçlamalardan kaçınılarak ciddi şekilde ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: AA