Turgut Özal Toprağa Verildi

Son Güncelleme:

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, artık Türkiye'de hiçbir şeyin gizli kalmayacağını ümit ettiklerini belirterek, "Artık rahmetli Özal'ın hayalini kurduğu gibi milletin değerleri ile devletin değerlerinin iç içe olduğu bir"...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, artık Türkiye'de hiçbir şeyin gizli kalmayacağını ümit ettiklerini belirterek, "Artık rahmetli Özal'ın hayalini kurduğu gibi milletin değerleri ile devletin değerlerinin iç içe olduğu bir döneme girmiş olduğumuz inancıyla, yapılan işlemin de Türkiye'nin aydınlanmasına vesile olacağını ümit ediyoruz" dedi.


Bağış, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Topkapı'daki anıt mezara defin törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk milletine bir kez daha başsağlığı diledi.


Turgut Özal'ın bugün bir kez daha ebedi istirahatgahına uğurlandığını belirten Bağış, kendisinin de hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen törene katıldığını söyledi.


"Gönül isterdi ki kendisinin bu kabri açılmak durumunda kalmasaydı" diyen Bağış, şöyle devam etti:


"Ama şartlar bunu gerektirdi. Ümit ediyoruz ki yapılan inceleme, birtakım bilgileri ortaya çıkaracaktır ve yapılan işlem rahmetli Özal'ın hayalini kurduğu, uğruna yıllarını verdiği, aydınlık, demokratik, şeffaf Türkiye Cumhuriyeti'nin yükselmesine vesile olacaktır. Artık Türkiye'de hiçbir şeyin gizli kalmayacağını, artık rahmetli Özal'ın hayalini kurduğu gibi milletin değerleri ile devletin değerlerinin iç içe olduğu bir döneme girmiş olduğumuz inancıyla, yapılan işlemin de Türkiye'nin aydınlanmasına vesile olacağını ümit ediyoruz. Milletçe hepimizin başı sağ olsun, İnşallah bir daha böyle şüphelerin, böyle endişelerin yaşandığı günleri milletçe görmeyiz. Allah ülkemizi güçlendirsin, korusun, her daim büyütsün."


-"Aileye duygusal ve acılı günlerinde güç vermeye çalıştık"-


Bağış, Özal ailesiyle görüşme imkanının olup olmadığının sorulması üzerine,


"Bugün aile de duygusal, biz de duygusalız. Sayın Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterimiz, sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, sayın Savcımız hepimiz aileyle iç içeydik. Onların bu duygusal ve acılı günlerinde onlara güç vermeye çalıştık. Tabii ki teknik konuları konuşma günü değildi bugün. Onları ilgili yetkililer, gerekli zamanlarda zaten kendileriyle istişare etmişlerdir" cevabını verdi.


Defin töreni için anıt mezara gelen Hüseyin Yuva isimli vatandaş da acıların tazelendiğini belirterek, "Mekanı cennet olsun. İnşallah yeni bir sayfa açılır ülkemiz için" dedi.


Muhabir: Emrah Güney/ Nurhan Çorlu


Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA