Tüsiad'dan, 100. Yılında "Birinci Dünya Savaşı" Toplantısı

Son Güncelleme:

"1914 2014: Birinci Dünya Savaşı'nın 100. Yılının Değerlendirilmesi ve Günümüz İçin Alınacak Dersler" başlıklı toplantıda, Rusya'nın hangi eksenle ittifak oluşturacağı, Türkiye'nin çevresindeki bölgesel çatışmaların bir savaş riski oluşturup oluşturmadığı ve Çin ABD rekabeti gibi konular da ele alınacak.

Boğaziçi Üniversitesi - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Dış Politika Forumu, "1914-2014: Birinci Dünya Savaşı'nın 100. Yılının Değerlendirilmesi ve Günümüz İçin Alınacak Dersler" başlıklı bir toplantı düzenleyecek.


TÜSİAD açıklamasına göre, "1914-2014: Birinci Dünya Savaşı'nın 100. Yılının Değerlendirilmesi ve Günümüz İçin Alınacak Dersler" başlıklı toplantı, 11 Nisan'da TÜSİAD Genel Merkezi'nde yapılacak.


Yale Üniversitesi Öğretim Üyesi tarihçi Prof. Dr. Jay Winter ile Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi tarihçi Prof. Dr. Feroz Ahmad, toplantıya konuşmacı olarak katılacak.


Toplantıda, Birinci Dünya Savaşı'nın hem dünya hem de Türkiye ve çevresinde süren etkileri ele alınacak, uluslararası siyasetteki güncel gelişmelerin gidişatını anlamak bağlamında savaştan alınabilecek dersler tartışılacak.


Birinci Dünya Savaşı'na yol açan şartların halen geçerli olup olmadığı, Rusya'nın hangi eksenle ittifak oluşturacağı, Türkiye'nin çevresindeki bölgesel çatışmaların bir savaş riski oluşturup oluşturmadığı gibi konuların da ele alınacağı toplantıda, Çin-ABD rekabeti de geçmişteki Almanya-İngiltere rekabetiyle karşılaştırılacak. - İstanbul

Kaynak: AA