Unıfıl Komutanı Amiral Hariadi, Mersin'de
Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) Komutanı Amiral Agus Hariadi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu'nu ziyaret etti.
Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) Komutanı Amiral Agus Hariadi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu'nu ziyaret etti.
Hariadi, ziyaretteki konuşmasında, UNIFIL Barış Gücü filosunun, ikmal ve lojistik bakımından Mersin Limanı'nı kullandığını ve o nedenle kentte olduklarını belirtti.
100 kişilik bir personelle 6 aydır UNIFIL görevinde bulunduğunu hatırlatan Hariadi, "İkinci kez geldiğim Mersin, çok keyif aldığım bir şehir. Gelecek ay UNIFIL'deki görevim biteceği için bu son resmi ziyaretim. Gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı şahsınıza ve Mersin halkına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Sığırcıkoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mersin'in Türkiye'nin en büyük limanı, serbest bölgesi, organize sanayi bölgeleri, fabrikaları ve geniş tarım arazilerine sahip olduğunu vurguladı.
Ziyarette Amiral Hariadi'ye, Başkanvekili Sığırcıkoğlu tarafından plaket takdim edildi.
- MERSİN