Üniversite Öğrencilerinden Kan Bağışına Destek

Son Güncelleme:

Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Türk Kızılay'ın düzenlediği kampanyada kan bağışında bulundu.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Pazarlar Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Türk Kızılay'ı tarafından düzenlenen kampanyada kan bağışında bulundular


Kütahya Kızılay Kan Merkezine bağlı Gezici Kan Toplama Merkezi ekiplerinin, kan bağışında bulunmak isteyen DPÜ Pazarlar Meslek Yüksekokulu öğrencilerini ve ilçe halkını sağlık kontrolünden geçirdikten sonra sağlık sorunu bulunmayanlardan kan bağışlarını kabul ettiği bildirildi. Dört kişilik ekiple beraber kan alımların devam ettiğini belirten Kızılay Kan Merkezi Doktoru Sinan Dönmez, "Pazarlar Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ve ilçe halkına duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Öğrencilerin ve halkın ilgisinden memnunuz" diye konuştu.


Ayrıca Dr. Dönmez, gönüllülerden toplanan kanların ihtiyaç duyan hastalara verildiğini kaydetti


Kan alma işleminin bir gün sürdüğü kampanyada, bağışçı öğrenciler ile vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.


Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Karahan, kan bağışında bulunan öğrencilere duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek, toplum yararına olan çalışmaları destekleyeceklerini bildirdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA