Ünlü Boksör Tyson Fury: Çingene Kökenimden Dolayı Saygısızlık Yapıyorlar

Son Güncelleme:

Dünya ağır siklet boks şampiyonu Tyson Fury, İngiltere'yi terk etme kararı aldı, "Çingene kökenimden dolayı insanlar ne bana ne de başarılarıma saygı gösteriyor. Ben buyum." dedi.

WBA ve WBO dünya ağır sıklet şampiyonu Tyson Fury, ülkesinde maruz kaldığı ırkçı muameleden rahatsızlık duyduğunu ve en kısa sürede ülkeden taşınacağını açıkladı.

"ÇİNGENE KÖKENİMDEN DOLAYI SAYGISIZCA DAVRANIYORLAR"

"Bu ülkede bana saygı duyulmuyor. Çingene kökenimden dolayı insanlar ne bana ne de başarılarıma saygı gösteriyor. Ben buyum ve değişmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden İngiltere'de daha fazla yaşamak istemiyorum." şeklinde konuşan Fury, 9 Temmuz'da Wladimir Klitschko ile yapacağı rövanş maçından sonra en kısa sürede Los Angeles'a taşınmak istediğini ifade etti.

KLITSCHKO MAÇI SON!

"Los Angeles'ta yeni bir hayat kuracağım. Orada beni seviyorlar ve başarılarıma da saygı duyuyorlar." diyen Manchester doğumlu boksör, Klitschko maçının İngiltere'de çıkacağı son maç olduğunu sözlerine ekledi.

Tyson Fury daha önce pek çok kez İngiltere'de insanların çingenelere bakışını eleştirmiş, kendisinin ve ailesinin toplumda kabul görmediklerini ve bundan çok rahatsız olduklarını ifade etmişti.