Ürdün'deki "Sabırsız Arslan Tatbikatı"
Tatbikata, TSK'ya bağlı F4 E/2020 ile ABD ve Ürdün'e ait F 16 savaş uçakları katıldı.
Ürdün'de devam eden uluslararası "Sabırsız Arslan Tatbikatı"na bugün savaş uçakları katıldı.
Ülkenin güneyindeki çöl bölgesinde Türkiye, ABD ve Ürdün'e ait savaş uçaklarının katıldığı tatbikatta belirlenen hedefler vuruldu.
AA muhabirine açıklama yapan "Sabırsız Arslan Tatbikatı" Ürdün sorumlusu Fahd Falih ed-Damin, tatbikat kapsamında hayali hedeflerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait F4-E/2020 ile ABD ve Ürdün'e ait F 16 savaş uçakları tarafından vurulduğunu söyledi.
Damin, tatbikatın, bölge barışına katkı sağlamaya ve teröre karşı ortak hareket etmeye yönelik eğitim amaçlı çalışma olduğunu belirtti.
Ürdün'de 25 Mayıs'ta başlayan ve 10 Haziran'a kadar devam edecek tatbikata Türkiye, ABD, Suudi Arabistan, Mısır, İtalya, İngiltere ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 22 ülke katılıyor. - Ürdün