Karaköy'de vapur tekneye çarptı, denize düşen kişi halatla kurtarıldı

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Karaköy İskelesi açıklarında yolcu vapurunun çarptığı tekneden denize düşen kişi, çevredeki vapurdan atılan halat ve can simidi sayesinde kurtarıldı.

İstanbul Karaköy İskelesi açıklarında, görenlerin nefesini kesen bir kaza meydana geldi.

Bir yolcu vapuru, henüz bilinmeyen bir sebeple denizin ortasındaki küçük bir balıkçı teknesine çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle balıkçı teknesi saniyeler içinde alabora olup sulara gömülürken, teknedeki H.K. kendini buz gibi suların içinde buldu.

YOLCULARIN ŞAŞKIN BAKIŞLARI ARASINDA CAN PAZARI

O anlar, çevredeki diğer vapurlarda bulunan yolcuların cep telefonu kameralarına yansıdı. Videoda, dev vapurun küçük tekneyi sürüklemesi ve yavaş yavaş batması, diğer vapurlardaki yolcuların yaşadığı büyük şaşkınlık ve panik net bir şekilde görülüyor.

HALAT VE CAN SİMİDİ HAYATA BAĞLADI

Denizin ortasında çaresizce hayata tutunmaya çalışan balıkçı için saniyelerle yarış başladı. Civardaki bir başka vapurun personeli ve yolcuları hemen harekete geçerek denize can simidi ve halat fırlattı. Videoda, kazazedenin kendisine atılan halata sıkıca sarıldığı ve vapurun yan tarafındaki merdivenlere doğru çekildiği görülüyor. Vatandaşların yardımıyla vapurun güvertesine çekilen H.K., adeta ölümün kıyısından döndü.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, kazazedeyi teslim alarak sağlık ekiplerine ulaştırdı. Ambulansla hastaneye kaldırılan H.K.'nın durumunun takip edildiği bildirildi.

Kaynak: AA