Yaz Sezonunda Yenibiris.com'da Başvuru Rekoru

Son Güncelleme:

Firmaların aday arayışlarının yaz boyunca devam etmesi iş başvurularına ciddi bir artış olarak yansıdı.

Firmaların aday arayışlarının yaz boyunca devam etmesi iş başvurularına ciddi bir artış olarak yansıdı. Yenibiris.com, temmuz ayında başvurularda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62'lik bir artış kaydetti. Bunların çoğu deneyimsiz ya da 2 yıldan az deneyimi olan adaylar tarafından yapıldı.Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yayınlanan ilan sayılarında da yüzde 27 oranında artış söz konusu.


En çok başvuru yapılan pozisyonlardan ilk üçü Satış Temsilcisi (yüzde 15,25), Muhasebe Elemanı (yüzde 10,63) ve Sekreter (yüzde 7,49) oldu. Bunlardan sonra sırasıyla çağrı merkezi müşteri temsilcisi, yönetici asistanı, şoför, insan kaynakları uzmanı, güvenlik görevlisi, makine mühendisi, ingilizce öğretmeni pozisyonlarına başvuru oldu.


Adayların yoğun olarak başvuru yaptıkları ilk üç sektör birbirine çok yakın oranlarda eğitim, banka-finans ve perakendecilik-toptancılık sektörleri. Yine adayların başvuru yaptıkları ilanların iş alanlarına göre dağılımında ise satış-pazarlama, mali işler-finansman ve eğitim ilk üç sırada yer alıyor.


Başvurulan İlanların Sektörü


Eğitim


Banka-Finans


Perakendecilik-Toptancılık


Yapı-İnşaat


Bilişim


Gıda


Turizm-Otelcilik


Sağlık-Tıp


Hizmet


Elektrik-Elektronik


Başvurulan İlanların İş Alanı


Satış-Pazarlama


Mali İşler-Finansman


Eğitim


Müşteri İlişkileri-CRM


Mühendislik


İnsan Kaynakları


Satış-Hizmet Sonrası Destek


Sekreterya-Ofis Yönetimi


Halkla İlişkiler


Diğer


Mezun olur olmaz başvuranlar dikkat çekiyor


Yeni mezun adayların başvuru yoğunluğu bu artışın en önemli nedeni olarak göze çarpıyor. Başvuru yapan adaylardan Anadolu Üniversitesi mezunları birinci sıraya yerleşirken, onu İstanbul Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi takip ediyor.


Mezun Olduğu Üniversite Adı


Anadolu Üniversitesi


İ


stanbul Üniversitesi


Kocaeli Üniversitesi


Marmara Üniversitesi


Sakarya Üniversitesi


Selçuk Üniversitesi


Gazi Üniversitesi


Anadolu Üniversitesi (Örgün)


Trakya Üniversitesi


Süleyman Demirel Üniversitesi


Sosyal Bölümlerden Mezun olan Adaylar Ağırlıkta


Başvuru yapan adayların mezun oldukları bölümlere göre dağılımında ise ilk sırada bulunan işletmenin ardından iktisat ve kamu yönetimi bölümleri geliyor. Mezun olunan bölümlerde ilk 10 sıra şu şekilde:


Üniversitede Mezun Olunan Bölüm


İşletme


İktisat


Kamu Yönetimi


Muhasebe


Halkla İlişkiler ve Tanıtım


Bankacılık ve Sigortacılık


Genel İşletme


Uluslararası İlişkiler


Maliye


Kimya


Deneyimsiz adaylar başvuru yapıyor


Yaz aylarında başvuru yapan adayların yüzde 50'ye yakını deneyimsiz ya da 2 yıldan az deneyime sahip. Deneyime göre adayların başvuru oranı şöyle sıralanıyor:


Deneyim Süresi Yüzde


2 yıldan az 27,9


2-5 yıl 21,4


Deneyimsiz 21,3


5-10 yıl 16,3


10 yıldan fazla 13,1


Yine bu dönemde başvuru yapan adayların %47'si en az 4 yıllık bir üniversite (lisans ve lisansüstü) mezunu.


Konuyu değerlendiren Yenibiris.com Genel Koordinatörü Burçak Pak Yılmaz şunları söyledi: "İşe alımlar yaz aylarında da hızını kesmeden devam ediyor. Yenibiris.com'da özellikle yeni mezun ya da az deneyimi olan adaylara yönelik iş fırsatlarında artış görüyoruz. Bu adayların Yenibiris.com'da rekor sayıdaki başvuruları da bize gençlerin umutlu olduğunu gösteriyor. Artan ilan ve başvuruların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini öngörüyoruz."

Kaynak: KurumsalHaber.com