Zorunlu Eğitimin 12 Yıla Çıkarılması Teklifi
AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, "Geleceğimizin teminatı olan genç neslin daha iyi donatılması için 4+4+4 eğitim sistemi gereklidir" dedi.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, "Geleceğimizin teminatı olan genç neslin daha iyi donatılması için 4+4+4 eğitim sistemi gereklidir" dedi.
Gürşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için eğitim alanında yapılan değişikliklerin her kesim tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Kaliteli insan yetiştirmek amacıyla eğitim ve sağlığa önem verilmesi gerektiğini ifade eden Gürşan, şunları kaydetti:
"Dünyada 197 ülkeden sadece İrlanda'da 8 yıl kesintisiz eğitim var. Onun dışında hiçbir ülkede böyle 8 yıl kesintisiz eğitim yok. Biz eğitimi 12 yıla çıkartıyoruz ama kesintisiz değil, kesintili olacak şekilde.
İlkokula başlama yaşı bundan önce 6'ydı ve böyle devam edecek. İlk 4 yıl olan ilköğretim seviyesinde çocuklarımıza çevreye duyarlılığını arttıracak, becerilerini geliştirecek, sosyalleşmesini sağlayacak ve temel yaşam koşullarını öğrenecek bir eğitim sistemi vereceğiz. İkinci 4 yıl bilgiye erişim, bilgiyi kullanma amaçlı ve seçmeli derslerin olacağı bir sistem yapacağız.
İsteyenin istediği eğitimi alması konusunda seçmeli dersleri çocuklarımıza ve velilerimize bırakacağız. Geleceğimizin teminatı olan genç neslin daha iyi donatılması için 4+4+4 eğitim sistemi gereklidir."
- KIRKLARELİ