Yasemin Samdereli'nin 'Almanya' Filmine Çifte Ödül

Son Güncelleme:

Yasemin Samdereli'nin yönettiği, 'Almanya' adlı film, 61. Alman Film Ödülleri töreninde En İyi Senaryo dalında Altın Lale, En iyi Film kategorisinde ise Gümüş Lale kazandı.

Almanya'da yaşayan Yasemin Samdereli'nin yönettiği, senaryosunu kız kardeşi Nesrin Samdereli ile birlikte yazdığı Almanya filmi 61. Alman Film Ödülleri töreninde En İyi Senaryo dalında Altın Lale, En iyi Film kategorisinde ise Gümüş Lale kazandı.


Şubat ayında düzenlenen 61. Berlin Film Festivali'nde özel gösterimle sinema severle buluşan film, Almanya'ya 1960'larda göç eden bir ailenin başına gelen trajikomik hiyakeyi anlatıyor.


61. Alman Film Ödülleri töreninde Ralf Huetter'in 'Vincet will Meer' filmi En iyi film kategorisinde 'Altın Lola' kazanırken, Andres Veiel'in 'Wer wenn nicht wir' filmi ise 'Bronz Lola' ödülünü kazandı.


Yasemin Samdereli 1959'da yılında Tunceli'den Almanya'ya çalışmak için giden ilk işçi ailelerinden birinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Temel eğitimini Almanya'nın Münih kentide tamamladıktan sonra 1990 yılında Münih Televizyon ve Film Yüksek Okuluna kaydedildi.


Bu okulu 1993'de okulu bitirdikten sonra 1989'dan bu yıldan itibaren Bavaria Film şirketinde yardımcı yönetmen olarak çalışmaya başladı. Kameraman Michael Ballhaus ile birlikte çektiği ilk deneme filmi olan Das filmende Klassenzimmer başarılı olunca ikinci film denemesini 1997'de Jackie Chan'in filmi Who am I'da yardımcı yönetmen olarak yaptı. Daha sonra 1994-2006 yılları arasında 7 film çekti. Alman televizyon kanalı Pro7 için çektiği ve Türkiz Talay'ın başrolünü oynadığı Alles getürkt! (Her şey Türkleştirildi!) filmiyle ismi Almanya çapında duyuldu.

Kaynak: DHA