İzmir'de Asit Yüzünden 3 Bacağı Eriyen Köpeğin Durumu Yürek Burktu - Son Dakika
3.Sayfa

İzmir'de Asit Yüzünden 3 Bacağı Eriyen Köpeğin Durumu Yürek Burktu

İzmir'de 3 ayağı asitli bir madde yüzünden erimiş halde bulunan 'husky' cinsi dişi köpek için hayvanseverler seferber oldu, 10 bin lira karşılığında protez bacak yapıldı.

01.02.2018 10:51  Güncelleme: 11:43

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, 2'si ön olmak üzere 3 ayağı asitli bir maddeyle temas ettiği için, erimiş halde bulunan 'husky' cinsi dişi köpeğin durumu yürek burktu.

'DİREN' İSMİ VERİLDİ

Hayvanseverlerin 'Diren' ismini verdiği köpeğin biri tarafından işkenceye mi uğradığı yoksa sorumsuz bir kişinin ortalık yere döktüğü asitli bir maddeye basarak mı bu hale geldiği bilinmezken; yürüme yetisini yitiren köpek için başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

HAYVANSEVERLER BULDU

Tedavisi süren Diren'in 1 ay içinde ayak proteziyle tekrar ayağa kaldırılması hedefleniyor.

İzmir'de Asit Yüzünden 3 Bacağı Eriyen Köpeğin Durumu Yürek Burktu

Yerel hayvan koruma gönüllüsü olan iki çocuk annesi, pet pansiyon işletmecisi 32 yaşındaki Dilara Yıldızlar, 21 Ocak Pazar günü vatandaşlardan gelen yardıma muhtaç, ayakları asitten erimiş zor durumdaki bir köpek ihbarı üzerine harekete geçti.

BACAKLARI ASİTTEN ERİMİŞ

İhbarda bildirilen Kemalpaşa'nın Armutlu Mahallesi'ndeki bir araziye giden Dilara Yıldızlar, 2 ön ve bir arka ayağı erimiş, kemikleri ortaya çıkmış, ölümü bekleyen 5 yaşındaki 'husky' cinsi dişi köpeği buldu.

İzmir'de Asit Yüzünden 3 Bacağı Eriyen Köpeğin Durumu Yürek Burktu

Vakit kaybetmeden köpeği, tedavi için Bornova'daki bir veteriner kliniğine götürdü.

PROTEZ BACAK YAPILACAK

Kulakları da kesik olan ve yaşam mücadelesi veren köpeğe, 'Diren' ismi verildi. Diren'in biri işkenceye mi maruz kaldığı yoksa sorumsuz bir kişinin ortalık yere döktüğü asitli bir maddeye basarak mı bu hale geldiği bilinmezken; tekrar yürüyebilmesi için seferberlik başlatıldı.

10 BİN LİRA TOPLANDI

Çesal Doğa ve Hayvanseverler Derneği'nin de desteğiyle köpeğin durumunu sosyal medyadan öğrenen ve tekrar yürümesi için gerekli protez ayakları yaptırmak isteyen vatandaşlar, 10 bin lirayı aşkın bir meblağ topladı.

İzmir'de Asit Yüzünden 3 Bacağı Eriyen Köpeğin Durumu Yürek Burktu

Sağlık durumu her geçen gün iyiye giden Diren'in, yapılacak protezle 1 ay içinde tekrar ayağa kaldırılması hedefleniyor.

SORUMLULAR KİM?

Olayla ilgili ayrıca BİMER'e şikayette bulunulurken, konudan haberdar edilen polis ekipleri de soruşturma başlattı. Başta hayvanseverler olmak üzere duyarlı vatandaşlar, Diren'in bu hale gelmesindeki bütün ihtimallerin, akılla izah edilebilecek bir şey olmadığını dile getirerek, sorumlusu kimse cezasını çekmesi gerektiğini vurguladı.

İzmir\'de Asit Yüzünden 3 Bacağı Eriyen Köpeğin Durumu Yürek Burktu
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa İzmir'de Asit Yüzünden 3 Bacağı Eriyen Köpeğin Durumu Yürek Burktu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • HAKAN: ALLAH RAZI OLSUN O ASİTİ ORAYA DÖKENİNDE ALLAH BİN TÜRLÜ CEZASINI VERSİN..:( 5 0 Yanıtla
  • kalmamış : Dini yok imanı yok kalmamış sapık ne yapar...yaziklar olsun böyleleri kara toprakda nasıl hesap verecek şaşıyorum. .. 4 0 Yanıtla
  • Turan: Ya arkadaş nasıl yapıyorlar anlamıyorum bu nasıl bir ruhtur kişiliktir ellllerine ne geçtiğini zannediyorlar şu zavallı hayvanlara yapılan işkenceden ölümden LANET OLSUN BÖYLE İNSAN GÖRÜNÜMLÜ YARATIKLARA 3 0 Yanıtla
  • s.a: Sokak hayvanlarına karşı duyarlı olalım onlarda can çocuğumuz gibi bakalım bizden ev araba istemiyorlar şevkat ve yemek su yapanlardan Rabbim razı olsun 3 0 Yanıtla
  • Emoş: Ey insan sever;çalan çırpan insan,tecavüz eden insan,öldüren insan,doğayı yok eden insan,savaş çıkaran insan,her kötülüğe aklı çalışan insan.söyle bakıyım bunların hangi birini hayvanlar yapıyor .insanı sevmemek için sebep çoook daha sayayımmı?? 0 0 Yanıtla
  • İnsan sever: Evet hayvanlara saygı duyulmalı bu yazacağımı yanlış anlayacak insanların olduğunuda biliyorum lakin bu memlekette insandan çok hayvana değer verenler var o hayvanlar bizim için yaratılmıştır farkına varın saygılı olun ama insandan çok sevmeyin bir çoğunuz yanınızda birisi bayılıp düşse dönüp ne oldu diye bakmazsınız belkide sonra hayvan haklarını savunur durursunuz insan kendi türünün hakkını bilmeyenler hayvan hakları hayvan hakları diye hayvanlara tapıyorlar yapmayın 0 0 Yanıtla

Advertisement