PKK'nın seçimlere müdahale için görevlendirdiği terörist yakalandı - Son Dakika
3.Sayfa

PKK'nın seçimlere müdahale için görevlendirdiği terörist yakalandı

PKK\'nın seçimlere müdahale için görevlendirdiği terörist yakalandı

Şırnak'ta jandarmanın düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'ya üye olmak suçundan aranan ve Türkiye'ye yasadışı yollardan girdiği tespit edilen Dorşin Botan kod adlı Ç.G. yakalandı. Valilikten yapılan açıklamada, Ç.G.'nin terör örgütünün şehir yapılanması olan YPS'nin faaliyetlerini yönetmek ve seçimlere müdahale etmek için görevlendirildiği belirtildi.

26.03.2024 13:03  Güncelleme: 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta jandarmanın düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'ya üye olmak suçundan aranan ve Türkiye'ye yasa dışı yollardan girdiği tespit edilen Dorşin Botan kod adlı Ç.G. yakalandı.

ÖRGÜTTEN SEÇİMLERE MÜDAHELE GÖREVİ ALDI

Valilikten yapılan açıklamada, Ç.G.'nin terör örgütünün şehir yapılanması olan YPS'nin faaliyetlerini yönetmek ve seçimlere müdahale etmek için görevlendirildiği belirtildi.

SURİYE'DE SÖZDE KOMUTANLIK FAALİYETİ GÖSTERDİ

Yakalanan teröristle ilgili valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Dorşin Botan(K) Ç.G, 2009 yılında bölücü terör örgütüne (BTÖ) katılarak terör faaliyetlerine başlamış, Kuzey Irak Gare alanında bulunmuş, 2011 yılında Kandil'de, 2015-2017 yılları arasında Suriye/Derik bölgesinde sözde karargahta sorumlu düzeyde YPJ komutanı olarak görev yapmış, daha sonra 2019-2020 yıllarında sözde Şengal saha komutanı olmuş ve BTÖ faaliyetlerini sürdürmüştür.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan başarılı operasyon sonucunda yakalanan Dorşin Botan(K) Ç.G, Şırnak Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliği için terörle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecek ve terör örgütlerine karşı her zaman en etkin mücadele verilecektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa PKK'nın seçimlere müdahale için görevlendirdiği terörist yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Alper Elma: hain sürüsünün topunun yaşaması haram. 28 0 Yanıtla

Advertisement