ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma - Son Dakika
Dünya

ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı için gelen onay ve, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'de yaptığı, ''Mücadelemiz, düşmanı topraklarımızdan söküp atmakla, İzmir'den denize dökmekle bitmedi.'' açıklaması, ABD'den eş zamanlı f-35 müjdABD'den Türkiye'ye F-16 satışı için gelen onay ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'de yaptığı, ''Mücadelemiz, düşmanı topraklarımızdan söküp atmakla, İzmir'den denize dökmekle bitmedi.'' açıklaması, ABD'den eş zamanlı F-35 müjdesi alan Yunanistan medyasında büyük yankı uyandırdı. Yunan medyası söz konusu açıklamaları, ''Yeni bir meydan okuma'' olarak değerlendirdi.esi alan Yunanistan medyasında büyük yankı uyandırdı. Yunan medyası söz konusu açıklamaları, ''Yeni bir meydan okuma'' olarak değerlendirdi.

28.01.2024 18:57  Güncelleme: 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'de yaptığı, "Mücadelemiz, düşmanı topraklarımızdan söküp atmakla, İzmir'den denize dökmekle bitmedi." çıkışı, Yunanistan medyasında geniş ses getirdi. ABD'den eş zamanlı F-35 müjdesi alan Yunanistan'da ülke medyası söz konusu açıklamaları, "Yeni bir meydan okuma" olarak olarak okuyucularına aktardı.

ABD'DEN F-16 ONAYI GELDİ

TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesinden sonra ABD'den beklenen karar geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin talep ettiği 40 adet F-16 savaş uçağı, 79 modernizasyon kiti ve birçok sayıda yazılım, donanım ve mühimmat içeren paketin resmi bildirimini Kongre'ye yaptı. Kararın ardından önceki İzmir'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mücadelemiz, düşmanı topraklarımızdan söküp atmakla, İzmir'den denize dökmekle bitmedi." şeklinde dikkat çeken ifadeler kullandı.

ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma

YUNAN MEDYASI: ERDOĞAN'IN SÖZLERİ YENİ BİR MEYDAN OKUMA

ABD'nin F-16 kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri, Wahington'dan Türkiye ile eş zamanlı olarak F-35 savaş uçağı müjdesi alan Yunanistan'da geniş yankı uyandırdı. Yunanistan'ın en büyük gazetelerinden olan Kathimerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklaması için, "Yeni bir meydan okuma" değerlendirmesini yaptı. Protothema, gazetesi de aynı sözlere dikkat çekerken, Insider ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland'ın 28-29 Ocak tarihlerinde Türkiye'ye yapacağı ziyareti hatırlattı.

ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma

"HAKAN FİDAN'IN ATANMASI SÜRECİ HIZLANDIRDI"

ABD'li yayın organı CNN, F-16 onayını duyurduğu haberinde, Bu gelişme, bir yılı aşkın süredir devam eden karmaşık müzakereleri sonlandıran bir gelişme." ifadelerine yer verdi. CNN, Hakan Fidan'ın dışişleri bakanlığına atanmasıyla sürecin daha hızlı ilerlediğine dikkat çekti.

ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma

"F-16 KARARI ANKARA İLE WASHINGTON ARASINDAKİ GERİLİMİ HAFİFLETECEK"

Washington Post gazetesi ise, haberinde, "Satış, Türkiye'nin mevcut F-16 filosunu geliştirecek ve Ankara ile Washington arasındaki gerilimi hafifletecek." ifadelerini kullandı.

"KONGRE'NİN SATIŞI ENGELLEMESİ BEKLENMİYOR"

Financial Times gazetesi Kongre'nin hem Türk hem de Yunan silah anlaşmalarını gözden geçirmek için 15 gün süresi olduğunu belirtti. Haberde, "ABD'nin Türkiye'nin ilk kez iki yıldan fazla bir süre önce teklif ettiği silah anlaşmasını onaylaması ile NATO müttefikleri arasındaki gerilimin sona ermesi bekleniyor" ifadelerini kullandı. İngiliz Guardian gazetesi ise Kongre'nin satışı engellemesinin beklenmediğini yazdı.

ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma

"F-16 DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ASKERİ JETLERİNDEN BİRİ"

Alman N-TV kanalı F-16 savaş uçağının dünyanın en güçlü askeri jetlerinden biri olduğunu ve iki düzineden fazla ülkede kullanıldığına dikkat çekti. Welt gazetesi ise "Anlaşma, Türkiye'nin 40 yeni F-16 satın almasını ve hâlihazırda elinde bulunan 79 savaş uçağının modernizasyonunu içeriyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, 23 milyar dolarlık anlaşmayı onayladı" şeklinde yazdı.

ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma
ABD\'nin F-16 onayı ve Erdoğan\'ın sözleri Yunanistan\'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma

Son Dakika Dünya ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Ömer Yüksek: Bütün hristiyan batı, yine hristiyan yunanin arkadinda iken onlara durup dururken laf sokmak, topladigin puanları sıfırlamak oldu. Ne gereği var patavatsizligin. 103 42 Yanıtla
    hüseyin şen: yıllar önce parasını verdiğimiz f35 lerin yerine onlarca şantajlarını yerine getirerek paramızdan aldığımız f16 larla övünüyoruz 0 1
  • Beşiktaş 1903: Ya bırakın geçen gidip vize aldı Türkiye icin 30 11 Yanıtla
  • Mmt Erd: Olsun o kadar bunun için kaç tane verdiğin sözü yedin reis. Artistliğe gerek yok. Yunanistan la bir savaş çıksın gör bak seni mi destekliyor NATO ABD onu mu destekliyor. Hiç dediğini yaptıramadın kimseye bütün ülkeler bütün istediklerini yaptırdı sana. Başka ülkenin parası senin ülkende 30 ila çarpılıyorsa zaten ülke yenilmiştir başka söze ne hacet 17 9 Yanıtla
  • Serkan Basar: yıllardır alamadık durun bakalım dereyi görmeden paçaları sıvamayalım :) 16 6 Yanıtla
  • Serkan Basar: bu arada yunanistan korkmasın bir öğle vakti ansızın gelebilirim :) 8 6 Yanıtla
  • ünal üci: Lam 6 5 Yanıtla
  • Serkan Basar: adım değişirse troller aç kalır kayısı bahçesi :) anladın sen onu :) 5 3 Yanıtla
  • Selim Kayisi: Serkan Basar, adını değiştirecektin. yazdık bunu kenara 2 2 Yanıtla
  • Orhan ÖZCAN: F-35 alamayıp f-16 ya sevinen ülkem.. Ne acı.. S-400 yüzyılın hatası 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement