Alman İstihbaratı İsrail'den Nasa'ya Kadar Herkesi Dinlemiş - Son Dakika
Dünya

Alman İstihbaratı İsrail'den Nasa'ya Kadar Herkesi Dinlemiş

Alman İstihbaratı İsrail\'den Nasa\'ya Kadar Herkesi Dinlemiş

Haftalık Der Spiegel dergisinin haberine göre Alman İstihbaratı İsrail'den İngiltere'ye, ABD'den NASA'ya kadar herkesi dinlemiş.

03.04.2016 10:02  Güncelleme: 11:00

Haftalık Der Spiegel dergisinin haberine göre Alman İstihbaratının, dinleme faaliyetlerinde ABD Dışişleri Bakanlığı, İngiltere Savunma Bakanlığı ve İsrail Başbakanlık Ofisi'ni de hedef aldığı öğrenildi.

BND'nin ayrıca Uluslararası Para Fonu (IMF), Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) da aralarında bulunduğu çok sayıda uluslararası kuruluşu ve Birleşmiş Milletler'in (BM) çeşitli birimlerini de dinlediği iddia edildi.

'ALMANYA'DAKİ BÜYÜKELÇİLİK VE BAŞKONSOLOSLUKLARIN NEREDEYSE TAMAMI DİNLENDİ'

Başbakan Angela Merkel'in "Dostlar arasında casusluk olmaz" sözüne rağmen BND'nin izleme listesinde AB ülkelerinden binlerce telefon ve faks numarası ve e-posta adresi olduğunu yazan dergi, Avrupa ülkelerinin Almanya'daki büyükelçilikler ve başkonsolosluklarının da neredeyse tamamının dinlendiğini öne sürdü.

Dergiye adının gizli kalması koşuluyla konuşan bir istihbarat yetkilisi, dost ülkelerin istihbarat servisleri arasında bile karşılıklı güvenin ve bilgi paylaşımının son derece sınırlı olduğunu belirtirken, bu nedenle dost ülkelere yönelik olarak da dinlemelerin yapılabildiğini anlattı.

AVUSTURYA VE BELÇİKA DA DİNLENDİ

Der Spiegel'e göre BND tarafından dinlenen kurumlar arasında komşu ülkeler Avusturya ve Belçika'nın içişleri bakanlıkları da bulunuyor.

BND'nin dinlemelerde kullandığı listede, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ABD Hava Kuvvetleri'ne ait birimlerin yanı sıra, birçok uluslararası yardım kuruluşu da bulunuyor.

Alman istihbaratının dinleme faaliyetlerinde dost ve müttefik ülkeleri de hedef aldığı iddiaları geçen yıl medyada yer almış, bunun üzerine istihbarat servislerinin denetlenmesinden sorumlu olan Parlamento Kontrol Komitesi (PKGr) inceleme başlatmıştı.

PKGr üyesi milletvekilleri, BND'nin Pullach'taki merkezinde incelemelerde bulunmuş, dinlemelerde kullanılan kriterlerin ve anahtar kelimelerin yer aldığı 900 sayfalık listeyi gözden geçirmişti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Alman İstihbaratı İsrail'den Nasa'ya Kadar Herkesi Dinlemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Ardahan: Bence istikbarat böyle olmali yoksa cok sehit veririz daha gazeteler bile istikbaratan önce haber yapiyor önce vatan diyip calismak lazim göründe almanlardan ögrenin vatan icin herkesi dinliyor hak mak yok önce vatan cikarlari sonra komsuluk 16 0 Yanıtla
  • Tc: Aynı işi türkiye veya müslüman bir ülke yapsa hemen tsrörist ilan edersiniz 10 5 Yanıtla
  • DOĞUKAN: Eloğlu bizim gibi Amerikalıların İsraillilerin ağzına bakmıyor... Bizde onlar gibi olsaydık bu ülkede terör kalmazdı NERDE O GÜNLER..... 12 0 Yanıtla
  • sozdar: Abd de ile almanya birbirileri dinliyor ikiside turkiyeyi dinliyor 7 0 Yanıtla
  • fersah: paralelcileri geçemezler dinlemede 1 4 Yanıtla
  • Tit: Bizimkilerde tv den öğreniyor patlamayı falan. 1 0 Yanıtla
  • Mr.T: Dinlemeyen adam değildir!... 1 0 Yanıtla

Advertisement