Kanlı Saldırı Cnn ve Bbc'de - Son Dakika
Dünya

Kanlı Saldırı Cnn ve Bbc'de

Kanlı Saldırı Cnn ve Bbc\'de

Hatay Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırı CNN International ve BBC News aracılığıyla dünyaya duyuruldu.

11.05.2013 16:09  Güncelleme: 21:25

Hatay Reyhanlı'da 18 vatandaşın ölümü ve 22 vatandaşın yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırı CNN International ve BBC News aracılığıyla dünyaya duyuruldu.

CNN International Ebu Mervan adlı bir kişinin patlamaları duyduktan sonra olay yerine gittiğinde vücut parçalarının etrafa saçılmış olduğunu gördüğü sözlerine yer verdi. Patlama haberinin muhalif grup Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri'nin Suriye hükümet kuvvetlerinin Reyhanlı'ya birkaç bomba attığı iddiasından sonra netleştiği belirtildi. CNN bir başka muhalif grup olan Suriye İnsan Hakları Gözlemci grubunun kayıplar arasında birkaç Suriyeli bulunduğu bilgisi verdiğini bildirdi. CNN Türkiye'nin Suriyeli muhalif gruplara yardım temininde önemli bir rol oynadığını ve operasyonlar için görece güvenli bir sıçrama tahtası olduğunu kaydetti.

BBC News ise yerel medyanın, bölgedeki vatandaşların saldırıdan sonra Suriye plakalı araçlara ve Suriyeli mültecilere saldırdıkları haberlerine yer verdi. BBC, Türk hükümetinin Suriye muhalefeti için kilit destekçi olduğunu ve isyancıların yanısıra mültecilerin de topraklarına girmesine izin verdiğini kaydetti, "Ancak Türk ve Suriyeli gençler arasındaki çatışmalarla birlikte, Reyhanlı bölgesindeki tansiyonun birkaç haftadır yüksek olduğu bildiriliyor" saptaması yaptı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Kanlı Saldırı Cnn ve Bbc'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement