Macaristan'da Türk Vatandaşları Sandık Başına Gitti - Son Dakika
Dünya

Macaristan'da Türk Vatandaşları Sandık Başına Gitti

Macaristan\'da Türk Vatandaşları Sandık Başına Gitti

Macaristan’da yaşayan Türk gurbetçiler bugün Türkiye’nin Macaristan Büyükelçiliği konsolosluk şubesinde oy kullandı.

25.10.2015 14:14

Macaristan'da yaşayan Türk gurbetçiler bugün Türkiye'nin Macaristan Büyükelçiliği konsolosluk şubesinde oy kullandı.

Macaristan'da oy kullanma hakkı bulunan Türk vatandaşlar, sabah saat 09.00'dan itibaren oy kullanmaya başladı. Bazı Türk gurbetçiler çocuklarıyla birlikte, bazı Türk vatandaşları ise eşleriyle birlikte konsolosluk şubesine gelerek kurulan 2 ayrı sandıkta oylarını kullandılar. Oy kullanma işlemlerinde hiçbir bekleme, aksaklık ve teknik arıza yaşanmaması, vatandaşların oylarını rahatça kullanabilmeleri Türk seçmenleri mutlu etti.

Çocuklarıyla birlikte oy kullanmaya gelen Selim Silan, ailece oy kullanmaya geldiklerini, kendilerinin oy kullanırken çocukların da kendilerini seyredeceğini belirtti.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Macaristan Onursal Başkanı Abdullah Göktaş, memleket için, ülke için hayırlı uğurlu olmasını, Budapeşte Konsolosluğunda vatandaşlık görevlerini yapmış olduklarını, oylarını kullandıklarını söyledi.

Özay Yaka, ilk kez Budapeşte'de oy kullandığını, oy verme süresinin daha uzun olmasının daha iyi olacağını, tek bir güne sıkıştırılmasının biraz sıkıntı verdiğini belirterek, "Ama konsolosluklarda oy kullanılmasının başlaması başarılı bir çalışma. Vatana millete hayırlı olsun" diye konuştu.

15 yıldan bu yana Macaristan'da yaşayan Sunay Yüksekdağ ise, Kırklareli doğumlu olduğunu, oyunu kullanmak için Budapeşte Türk Konsolosluğuna geldiğini ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

Türk cemaati olarak oylarını kullandıklarını, öncelikle vatana millete hayırlı olmasını dilediğini söyleyen MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, "Ekonominin çarklarının düzgün işleyebilmesi için siyasi istikrar mecbur ve Türkiye'nin 10-12 yılık son dönemine bakarsak gayet güzel bir şekilde ilerlemiş olduğunu görüyoruz. İnşallah bu aynı şekilde devam eder" ifadelerini kullandı. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Macaristan'da Türk Vatandaşları Sandık Başına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement