NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: İsveç, NATO'ya üye olmak için üzerine düşenleri yerine getirdi - Son Dakika
Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: İsveç, NATO'ya üye olmak için üzerine düşenleri yerine getirdi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in NATO'ya üye olması noktasında üzerine düşenleri yerine getirdiğini ifade ederek, "Erdoğan ile görüştüm. Toplantının oldukça olumlu geçtiğini söyledi" dedi.

14.06.2023 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'ya üye olmak için Türkiye'den gelecek yeşil ışığı bekleyen İsveç'in durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜM, OLUMLU GEÇTİ"

İsveç'in NATO'ya üye olması noktasında üzerine düşenleri yerine getirdiğini ifade eden Stoltenberg, "Erdoğan ile görüştüm. Toplantının oldukça olumlu geçtiğini söyledi" dedi.

NE OLMUŞTU?

İsveç ve Finlandiya 2022 yılında Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinin ardından NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuş, Türkiye ise terör örgütü PKK/ YPG'ye destek verdikleri gerekçesiyle iki ülkenin NATO üyeliğine itiraz etmişti.

FİNLANDİYA ONAYLANDI, İSVEÇ ONAYLANMADI

Finlandiya, Türkiye ile yapılan görüşmeler sonunda geçtiğimiz Nisan ayında birliğe katılırken, İsveç'in NATO'ya üyeliği ise Türkiye'nin güvenlik endişelerinin giderilmemesi nedeniyle henüz onaylanmadı.

TÜRKİYE'NİN TALEBİ TERÖRE KARŞI ÖNLEM ALINMASI

Türkiye, İsveç'te terör örgütlerinin faaliyetleri nedeniyle daha sıkı önlemler alınmasını talep ediyor. Bu nedenle bugün yürürlüğe giren terörle mücadele yasası, İsveç'in NATO üyeliği için önemli bir adım olarak görülüyor.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: İsveç, NATO\'ya üye olmak için üzerine düşenleri yerine getirdi

Son Dakika Dünya NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: İsveç, NATO'ya üye olmak için üzerine düşenleri yerine getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • murat özdemir: Abd nin parmağı ile isveç üyeliği oldu bittiye getiriliyor. 56 0 Yanıtla
  • sait acar: Kuranı Kerimi yakmakla mı yerine getirdi . 53 1 Yanıtla
  • Kenan Acısever: eğer türkiye kabul ederse vay halimize onlar bizi hala oyalarken biz nicin kabul edelim kuran yakmaya olur verelim bence kırmızı çizgimiz hayır kabul etmiyoruz . 8 0 Yanıtla
  • Murat Ercan: Nato gn sekreterleri hep ABD nin baş yaverleri olmuştur.Çünkü nato bir ABD teşkilatıdır. gn. sekretelerde ABD nin destekleriyle seçilirler. Sonuç: pkk lı köpekleri İsveç sokaklarında tarzanlık yaptırarak görevini yapmıştır sözcülüğünü yapıyor. 8 0 Yanıtla
  • Mustafa Usta: Isveç i biraz kıvrandırmak lazım. 6 0 Yanıtla

Advertisement