"Türkiye'nin İlk Gay Namus Cinayeti" - Son Dakika
Dünya

"Türkiye'nin İlk Gay Namus Cinayeti"

Türkiye'nin ilk gay namus cinayeti olarak bilinen Ahmet Yıldız cinayeti yeniden yabancı basının gündemine geldi.

07.07.2012 13:05  Güncelleme: 11:48

Türkiye'nin ilk gay namus cinayeti olarak bilinen Ahmet Yıldız cinayeti, yeniden yabancı basının gündemine geldi.

The Independent gazetesi, Ahmet Yıldız'ın, erkek arkadaşı İbrahim Can'ın gözleri önünde öldürüldüğünü hatırlatarak Uluslararası Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel ve Interseks Biriliği'nin (ILGA), Türkiye'yi; lezbiyen, gay, biseksüel ve transeksüel haklarında Avrupa'da en kötü ülkeler arasında gösterdiğine dikkat çekti.

İngiliz gazete The Independent, Almanya'da yaşayan 47 yaşındaki İbrahim Can'ın, 2008 yılında erkek arkadaşı Ahmet Yıldız'ın gözleri önünde öldürülmesinin ardından gay hakları için aktif olarak mücadele verdiğini belirterek Türk polisinin, beş defa ateş edilen Ahmet'in öldürülmesinde babası Yahya Yıldız'dan şüpelendiğine ancak Yıldız'ın firari olduğuna dikkat çekti.

Gazete, İbrahim Can'ın, "Ahmet'in cinayeti, hayatımı alt üst etti. İnsanlar bizim için çok kötüydü ve şimdi adalet istiyorum" sözlerine yer verdi.

AHMET'İN HAYATI FİLM OLDU

15 Temmuz 2008 tarihinde vurularak öldürülen Ahmet Yıldız'ın hikayesinden esinlenerek bir film de çekilmişti. Zenne adıl filmin yönetmenliğini, Ahmet Yıldız'ın arkadaşları Caner Alper ve Mehmet Binay üstlenmişti.

Zenne, 2011 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 5 ödül kazanarak o yılın en çok Altın Portakal kazanan filmi olmuştu.

"Türkiye\'nin İlk Gay Namus Cinayeti"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya 'Türkiye'nin İlk Gay Namus Cinayeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • aydın: ecelsiz ölmek ne kötü son....masumken üstelik.hiç kimseye zarar vermemişken.kişisel özgürlük alanının dışına çıkmamışken , o alanın içine bodoslama girenlerin kırıp dökenlerin hatta içindeki nefreti öfkeyi karşısındaki masumu öldürmekle bile dizginleyemeyenlerin ve sanki bu yaptıkları en doğal haklarıymış gibi görenlerin çoğunlukları oluşturduğu bir ülkede. yarım bırakılan , hele ki en güzel çağında bitirilen hayatların faturasının hangi cezaya denk düşeceğini belirleyen çürümüş bir adalet siste 5 0 Yanıtla

Advertisement