Bitlis'te Kurulan Tekstil Fabrikaları 12 Bin Kişiye İstihdam Sağlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Bitlis'te Kurulan Tekstil Fabrikaları 12 Bin Kişiye İstihdam Sağlıyor

Bitlis\'te Kurulan Tekstil Fabrikaları 12 Bin Kişiye İstihdam Sağlıyor

Bitlis'te devletin sağladığı desteklerle kurulan tekstil fabrikaları, 12 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bitlis Tekstil Sanayi İşadamları Dernek Başkan Yardımcısı Sabahattin Okay, kentteki tekstil sektörünün hızla geliştiğini ve birçok yeni fabrikanın kurulduğunu belirtti. Okay, bu fabrikalarda çalışanların sayısının 12 bine ulaştığını ve bölgeye ciddi bir ekonomik katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca, Bitlis'teki tekstil firmalarının çoğunun ihracat yaptığını ve bu sayede kentin tanıtımının da arttığını söyledi.

18.09.2023 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te devletin sağladığı desteklerden yararlanılarak kurulan tekstil fabrikalarında 12 bin kişiye istihdam sağlanıyor.

Bitlis Tekstil Sanayi İşadamları Dernek Başkan Yardımcısı Sabahattin Okay, 2012'de kent merkezinde tekstil fabrikası açarak çalışmaya başladıklarını söyledi.

İl merkezi, Güroymak ve Yolalan ilçelerinde de yeni fabrikaların kurulmasının umut verici olduğunu belirten Okay, "Buranın tekstil kenti olacağına inanmıştık. 2015'den sonra yoğunluk başladı. Organize Sanayi Bölgesi'nin ve yeni tekstil fabrikalarının oluşturulmasıyla ilimiz tekstil kenti oldu. Şu an Bitlis'te 50 firma tekstil ürünleri üretimi yapıyor." dedi.

Kentteki fabrikaların her birinde 200 ile 800 arasında kişiye iş imkanı sağlandığını ifade eden Okay, kent genelinde yaklaşık 12 bin kişinin bu sektörde çalışarak ekonomiye katkı sunduğunu dile getirdi.

Kente ciddi yatırımcıların da gelmeye başladığını vurgulayan Okay, "Çoğu firmalar ihracat yapıyor. Bunun başında İspanya, Almanya, İngiltere ve ABD geliyor. Bu da Bitlis'in tanıtımı açısından çok önemli. Devletimizin bu konuda buraya çok önemli katkıları oldu. Burada ticari imkanlar ve istihdamın artmasıyla bölgemize batıdan göç başladı." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bitlis'te Kurulan Tekstil Fabrikaları 12 Bin Kişiye İstihdam Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement