Cantek 40 Finalist Arasında - Son Dakika
Ekonomi

Cantek 40 Finalist Arasında

Cantek 40 Finalist Arasında

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan KOSGEB Kobi Girişimcilik Ödülleri'nde, Antalya'dan CANTEK Soğutma Sistemleri, finale kalan son 40 firma arasında...

11.10.2013 12:56

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan KOSGEB Kobi Girişimcilik Ödülleri'nde, Antalya'dan CANTEK Soğutma Sistemleri, finale kalan son 40 firma arasında yer aldı.

KOSGEB Antalya Hizmetleri Merkez Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen basın toplantısına KOSGEB Antalya Hizmetleri Merkez Müdürü Kazım Akgün ve CANTEK Antalya Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karaca katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan KOSGEB Kobi Girişimcilik Ödülleri'ne bu yıl Türkiye genelinde 3 bin 58 kişinin başvuru yaptığı, değerlendirmeler sonucunda KOBİ'lerden 40 adedinin ödül almaya hak kazandığı bildirildi. Antalya'da bulunan CANTEK Antalya Soğutma Sistemleri de 40 KOBİ arasında yer aldı.

ÖDÜL ANTALYA'YA GELECEK İNANIYORUM

Ödülün Antalya'ya geleceğine inandığını belirten KOSGEB Antalya Hizmetleri Merkez Müdürü Kazım Akgün, şöyle konuştu: "Geçen yıl yapılan girişimcilik ödüllerine çok sayıda başvuru oldu ama bu yıl başvuru oranı daha fazla oldu. Biz Antalya'dan yarışmaya 102 firma gönderdik.Antalya'da yerleşik CANTEK Antalya Soğutma Sistemleri şirketi yarışma kapsamındaki 40 finalist işletmeden biri oldu. CANTEK firmasıyla gurur duyuyoruz. Biz destek vermenin yanı sıra, zaman zaman moral motivasyonda vermeye çalışıyoruz işletmelerimize. KOSGEB'in KOBİ girişimcilik ödülleri de bunlardan bir tanesi. Gördüğüm şu ki, CANTEK soğutma şirketi bütün ekipmanlarını kendisi üretiyor. İnşallah ödülü CANTEK Antalya'ya getirir. Benim ümidim büyük. Diğer işletmeleri bilmemiz mümkün değil ama, benim gördüğüm kadarıyla personel kalitesi ve aidiyeti de dahil son derece kurumsallaşmış, önü son derece açık, ihracat oranı son derece yüksek bir işletme.Ödülün Antalya'ya geleceğini düşünüyorum." Akgün, ödüllerin Kasım ayı içerisinde verileceğini de sözlerine ekledi.

KOSGEB HER KONUDA DESTEK VERİYOR

CANTEK Antalya Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karaca, KOSGEB'in girişimcilere sürekli destek verdiğini belirterek şunları söyledi: "Biz, bu işi çok eski yapan işletmeyiz. 22 yıldan bu yana kendi işimizi geliştiren ve büyüyen bir işletmeyiz. Antalya firmasıyız ama çok mütevazi başladığımız yolculukta şimdi Türkiye'nin kendi dalındaki en büyük firması olduk. 10 seneden bu yana yaptığımız AR-GE çalışmalarıyla dünyada kendi sektörüne katma değer oluşturan ve inovatif ürün sunan bir işletme haline geldik. 10 kişi çalıştığımız zaman da biz KOSGEB'e inanıyorduk, desteklerini alıyorduk. Şimdi de ülke için, genç girişimciler için, bu işe yeni başlayanlar için çok önemli bir kaynak olduğunu her zaman söylüyorum. Çok ciddi destekleri var. Her yerde KOSGEB'in çalışmalarını anlatıyoruz. KOSGEB destek konusunda kendini çok geliştirdi. Şimdi Başbakanımızın da desteğiyle girişimcilerin önü açılıyor. Biz de kendi alanımızda böyle bir onurlandırmaya layık görüldüğümüz için çok mutluyuz. Üzerimize düşen en önemli faktör çalışmak. Bu tür onurlandırmalar insanı mutlu ediyor."

BİRİNCİ OLURSAK BİRAZ DAHA FAZLA SEVİNİRİZ

Birinci olmaları halinde mutlu olacaklarını ifade eden CANTEK Antalya Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yarışmada çok önemli işletmeler var. Oraya katılan KOBİ'ler de çok başarılı şirketlerdir. Onların yorumu önemli.Bizim için orada olmak, o fuara katılmak, o 40 firma arasında olmak yeterli. Biz zaten iyi olduğumuzun ölçütünü dünya piyasalarında tartılarak bakıyoruz. Yani bizim piyasamız dünyada nasıl görüldüğü üzerine. Mutlaka yarışmada başarılı bir arkadaşımız seçilecek. Biz onun adına da seviniriz. Biz birinci olursak biraz daha seviniriz. Ama bunların hepsi birer rol modeldir. Sembol değerlerdir."

Türk insanının ne kadar girişimci olduğunu, ne kadar etkili olduğunu, dünya piyasalarını ne kadar girmeye hevesli olduğunu, bu konularda ne kadar çalıştığını bildiklerini anlatan Karaca, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz yarışmada birinci olursak Antalya içinden çıkmış Antalyalı bir arkadaşınız oluruz. Buraya girmek de çok önemli çünkü bizim dalda 800 küsur firmadan ilk 5 firma arasına girdik. Bence bu bir başarıdır. Yaptığımız işi kendimiz yapıyoruz. Kendimiz ürettik tasarladık. Üzerine de kendi yazılımlarını koyduk. O yüzden yaptığımız iş çok önemli bir iş. Yaptığımız iş bir teknoloji üretme işidir. Söylemesi ayıptır. Belki de değildir. Biz dünyanın en iyi şirketlerinden birisiyiz. Ürünlerimizi görüp bizden esinlenmeyecek ve fikir çalmayacak bir elektrik firması göremiyorum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Cantek 40 Finalist Arasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement