Düzeltme - Son Dakika
Ekonomi

Düzeltme

Düzeltme

"6. Türkiye Yatırım Konferansı" başlıklı haberimizdeki Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu'nun ifadeleri kaynağından düzeltilmiştir. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılar...

08.11.2013 16:16

Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Haluk Dinçer, ABD'deki yatırımcıların, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ve iş ilişkilerinin potansiyelinden büyük heyecan duyduklarını belirtti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) açıklamasına göre, DEİK/TAİK tarafından düzenlenen Türkiye Yatırım Konferansı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla Citibank evsahipliğinde New York'ta gerçekleştirildi. ABD ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla yapılan konferans, New York Menkul Kıymetler Borsası işlem salonunda gerçekleştirilen resepsiyonla sona erdi.

Açılışı Citi Group Üst Yöneticisi (CEO) Michael Corbat tarafından yapılan konferansın kapanışı ise American Turkish Society (ATS) tarafından düzenlenen geleneksel Gala etkinliği ile New York Borsası'nda gerçekleştirildi.

TAİK Başkanı Haluk Dinçer, konferansta yaptığı konuşmada, TAİK olarak New York'taki Türkiye yatırım konferanslarını 6 yıldır düzenlediklerini, küçük çapta başlayan bu konferansların artık tüm Wall Street'in takvimine işaretlediği önemli organizasyonlardan birine dönüştüğünü anlattı.

Dinçer, şunları kaydetti:

"Türkiye, sağlam bankacılık sektörü ile istikrarlı ekonomisi sayesinde küresel krizin etkilerini diğer ülkelere göre daha az hissetti. Biz de TAİK olarak Türkiye'nin bu etkileyici hikayesini Amerika'da anlatmaya devam ediyoruz. İki ülke arasındaki yatırım akışlarına yeni bir ivme kazandırmak için düzenlediğimiz bu konferanslara başladığımızda, global ekonomiyi adeta felç etmiş bir krizin ortasında Türkiye'nin güçlü yanlarını nasıl en iyi şekilde kullanabileceğimizi bulmaya çalışmıştık. Yıllar boyunca, Türkiye'nin bölgede en iyi fırsatları sunan ve en sağlam büyüme gerçekleştiren tek ekonomi olduğunun altını çizdik. Burada da görüyoruz ki ABD'deki yatırımcılar, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ve iş ilişkilerinin potansiyelinden büyük heyecan duymaktadırlar."

Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu ise, Türkiye'nin muazzam bir potansiyeli olduğuna inandıklarını belirtti. Akçaoğlu şöyle devam etti:

"Citi olarak Türkiye'nin eşsiz coğrafisi, dinamik ve istikrarlı ekonomisi ile çok uluslu şirketler için her geçen gün daha da önemli bir merkezi bölge üssü olduğuna inanıyor, 2013 Türkiye Yatırım Konferansı'na evsahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Citi, geçtiğimiz sene Türkiye'de müşterilerine yüksek katma değer sağlayabileceğine inandığı kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerine odaklanma yönünde stratejik karar almıştır. Citi'nin Türkiye'de önümüzdeki dönemde finansal kurumlar, kurumsal ve ticari firmalara yönelik faaliyetlerini arttırmaya yönelik taahhüdü devam etmekte olup, tüm paydaşlarımıza global erişim sağlamak üzere müşterilerimiz ile birlikte iş birliği içerisinde çalışmayı sürdüreceğiz."

-İş adamları ABD'li yatırımcılarla buluştu

Borsa İstanbul'da işlem gören Türk firmaları ile Amerikan finansal yatırımcıları buluşturmak amacıyla düzenlenen konferansa, TAİK Başkanı Haluk Dinçer, TAİK Başkan Yardımcısı ve Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu'nun yanı sıra; Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Türk Telekom Grup CEO'su Hakam Kanafani, Akfen Holding CEO'su Süha Güçsav, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Yapı Kredi Genel Müdürü Faik Açıkalın, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Numan Bek ile Koç Holding, Arçelik, Ford Otosan, İş Yatırım, Bank Pozitif, GE gibi firmaların üst düzey yöneticileri katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement