Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli\'de

Bakan Zeybekci, "Eskisi gibi birbirlerinin kafasına anayasa kitabı atanlar, attıkları anayasa kitabıyla faizleri yüzde 7 bin yapanlar yok artık" dedi.

18.03.2014 23:02  Güncelleme: 11:45

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Eskisi gibi birbirlerinin kafasına anayasa kitabı atanlar, attıkları anayasa kitabıyla faizleri yüzde 7 bin yapanlar yok artık. Artık milletin adamları var, milletin adamlarıyla milletin hizmetkarları var" dedi.

Denizli'nin Bekilli ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Zeybekci, 30 Mart seçimlerinin, sadece belediye seçimi olmayacağını ifade etti.

Bazılarının "Kriz çıksın" diye beklediğini dile getiren Zeybekci, şunları söyledi:

"Öyle olduğu zaman, onlar hayat buluyor, hükümetin bir kenarında azıcık bir minder buluyorlar. Başka türlü millet onlara iktidar filan vermeyecek, onların derdi bu. Onlar hala kendilerinden umutları yok, dışarıdan ekonomi bakanı bekliyorlar. Onlar istiyor ki ihracat olmasın, fabrikalar dursun, iş AŞ düşsün, büyüme olmasın. Allah'ın izniyle onların dediklerinin hiçbiri olmayacak. Artık eskisi gibi değil. Eskisi gibi birbirlerinin kafasına anayasa kitabı atanlar, attıkları anayasa kitabıyla faizleri yüzde 7 bin yapanlar yok artık. Artık milletin adamları var, milletin adamlarıyla milletin hizmetkarları var."

Zeybekci, Türkiye'de bir daha asla kriz çıkmayacağını vurgulayarak, "Bu memlekette bir daha asla koalisyonlar olmayacak. Bundan emin olun. Bu memlekete dışarıdan, Dünya Bankası, ekonomi bakanı gönderemeyecek" diye konuştu.

Daha sonra Çal ilçesine bağlı Süller beldesinde vatandaşlara hitap eden Zeybekci, Türkiye'nin 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri, Avrupa'nın ikinci büyük ekonomisi olacağını belirterek, 2002 'de 220 milyar dolar olan milli gelirin 2014'te 830 milyar dolara, kişi başına milli gelirin de 3 bin 400 dolardan 10 bin 800 dolara çıktığını, ihracatın da 34 milyar dolardan 152 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Geçmişte, eski başbakanlardan Adnan Menderes'le ilgili, "Menderes ve arkadaşları yurt dışına 12 uçak dolusu altınla kaçarken yakalandı" ve "Adnan Menderes, İstanbul Üniversitesi öğrencilerini öldürtüp kıyma makinelerinde yok etti, fırınlarda yaktı" haberlerinin çıktığını anlatan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Şimdi de aynı hikayeleri yapıyorlar. Aynı yalan dolan, aynı iftira. Gezi olaylarında baktılar, gördüler, pabuç pahalı, karşıdan saldırınca olmuyor. Şimdi (Dibinden saldıralım), (Kardeşi kardeşe vurduralım) dediler. Maalesef kardeşlerimizin içinde aklını ve ruhunu, vicdanını satmış olanlar var, binde 1 de olsa. Yüzde 99,9'u canımızdır, kardeşimizdir, onlarla yolumuza devam edeceğiz. Ama bu milleti kast edenlerden de bunun hesabını soracağız. İnşallah bu toz duman geçecek, inşallah o iyi niyetli kardeşlerimizin yüzde 99,9'u ile yine kucaklaşacağız."

Nihat Zeybekci, ayrıca Akkent, Hançalar, Selcen ve İsabey beldelerinde vatandaşlara hitap etti. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement