Fındık Üreticisine Faizsiz Kredi Verilecek - Son Dakika
Ekonomi

Fındık Üreticisine Faizsiz Kredi Verilecek

Fındık Üreticisine Faizsiz Kredi Verilecek

AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal ve İhsan Şener, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret etti.

01.05.2014 10:05

AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal ve İhsan Şener, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret etti.

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan Soydan'ın da hazır bulunduğu ziyarette fındıkta yaşanan don ile ilgili hazırlanan rapor sunuldu.

Ziyarette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e fındık üreticisinin yaşadığı zararı anlatarak, bilgi verildi. Bakan Eker, dondan zarar gören üreticilere yönelik olarak çalışma başlatıldığını söyledi.

Toplantı ile ilgili bilgi veren Şener, fındıkta mart ayının son günlerinde yaşanan don nedeni ile bahçelerin ciddi manada zarar gördüğünü hepimiz gördük. Yaşanılanları fındık temsilcilerimiz ile birlikte Sayın Bakanımıza rapor halinde iletmenin yanında sözlü olarak ta bilgi verdik. Türkiye'de aynı günlerde 67 ilde toplam 1 milyon üreticinin ürünü zarar gördü. Fındık üreticisi de ciddi olarak etkilendi. Yaptığımız görüşmelerde öncelikli olarak fındık üreticisinin 500 milyon liralık kredi borcunun ertelenmesi ile ilgili fikir birliğine vardık. İlk Bakanlar Kurulu'nda bu konunun gündeme getirilerek erteleneceğini bizlere iletti. İkinci olarak ise üreticilere faizsiz kredi kullandırılmasının önünün açılması konusunda talepte bulunduk. Sayın Bakanımız, olumlu karşıladı. Bununla ilgili çalışma yapılacağını söyledi. Üreticilerimizin mağdur olmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fındık Üreticisine Faizsiz Kredi Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement