İzmir 1. İstihdam Zirvesi Başladı - Son Dakika
Ekonomi

İzmir 1. İstihdam Zirvesi Başladı

İzmir 1. İstihdam Zirvesi Başladı

İzmir 1.İstihtam Zirvesi, Uluslararası Fuar Alanı'nda başladı.3 nolu holde gerçekleşen açılış törenine iş dünyasından önemli isimler katıldı.

08.11.2012 19:15

İzmir 1. İstihtam Zirvesi, Uluslararası Fuar Alanı'nda başladı. 3 nolu holde gerçekleşen açılış törenine iş dünyasından önemli isimler katıldı. Programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, iş yaşamında sorunları çözme konusunda irade ortaya koymanın hükümetin öncelikli konuları arasında yer aldığını söyledi.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın öncülüğünde, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda düzenlenen İzmir 1. İstihdam Zirvesi'nin açılış törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Üniversiteleri Platformu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güven, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İŞKUR Daire Başkanı Abdullah Taşaltın, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, resmi kurum ve meslek odalarının temsilcileri katıldı.

Açılış törenindeki konuşmasında sendikalar ve iş dünyasının yararlanacağı düzenlemeleri yaptıklarını vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki yasaların ortak kararlarla hazırlandığını söyledi. Hükümetin ekonomi alanındaki çalışmalarıyla işsizliğin azaldığını ve yüzde 8'e gerilediğini dile getiren Etyemez, gelişmiş birçok ülkenin işsizlik konusunda ciddi krizler yaşadığına dikkati çekti. Etyemez, şöyle konuştu:

"Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu da onaylandı. Bu kanunun da sendikalara ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Sorunlarımız var, ama iş yaşamında sorunları çözme konusunda irade ortaya koymak hükümetimizin önceliğidir. İnşallah alt işverenlik sorununu çözüp halkımızın hizmetine sunacağız. Bizim hedefimiz, paydaşlarımızın da çalışmalarımıza katılması ve çaba göstermesidir. Demokrasinin en önemli unsurlarından biri de katılımcılıktır."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, belediye ve bağlı şirketlerde 20 bin kişiyi istihdam ettiklerini söyledi. Çalışma hayatında 1980 yılından sonra "taşeron" sistemin icat edildiğini ve bu sistemde ciddi sıkıntıların yaşandığını dile getiren Kocaoğlu, taşeron sistemin kaldırılması gerektiğini savundu.

İzmir Üniversiteleri Platformu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güden, sanayicinin eleman, işsizin de yeteneklerine uygun iş bulmakta zorluk çektiğine dikkati çekerek, Türkiye'de istihdamda asıl sorunun "ara eleman" yetersizliği olduğunu söyledi. Meslek liselerine daha büyük önem verilmesi gerektiğini belirten Güden, "Eğitimini iş hayatında kullanabilen bireyler yetiştirmek için milli eğitim ve yüksek öğretimi birleştirerek sanayi ile kaynaştırmak gerekiyor" dedi.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da, sanayicinin aradığı elemanı bulmakta zorlandığını, eğitim sisteminin "sınıf geçme" odaklı değil, "teorik ve pratik eğitim alma" odaklı olması gerektiğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından "istihdam sağlama", "kadın istihdamı yüksekliği", "mesleki kurs düzenleme" kriterlerinde başarılı firmalara ve Zirve Yürütme Kurulu üyelerine plaket verildi. "İzmir 1. İstihdam Zirvesi" açılış kurdelesi protokol tarafından sahnede kesildi.

İş Kur standında pasta kesilmesinin ardından protokol alanda kurulu 118 standı ziyaret etti. "Nitelikli Çalışan, Yenilikçi İşletme, Gelişen İzmir için" vurgusuyla gerçekleşen organizasyon kapsamında iş arayanlar, işini değiştirmek isteyenler ile meslek lisesi ve üniversite öğrencileri işletmelerle buluşturulacak. İzmir'de bir ilkin gerçekleştirilmiş olduğu İzmir 1. İstihdam Zirvesi, cuma günü akşam saatlerinde sona erecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İzmir 1. İstihdam Zirvesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement