Memur-Sen'den Doğalgaz Kotasına Tepki - Son Dakika
Ekonomi

Memur-Sen'den Doğalgaz Kotasına Tepki

Memur-Sen\'den Doğalgaz Kotasına Tepki

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, Melih Gökçek'e, "Zamlı satış için doğal stokçuluğu ve karaborsacılığı etik midir?" diye sordu.

28.09.2013 11:55  Güncelleme: 12:12

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, doğal gazda en fazla KDV ve ÖTV'nin ödendiği bir ülkede doğal gaz satışında uygulanan kotanın hala sürdüğünü belirterek, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, "Zamlı satış için doğal stokçuluğu ve karaborsacılığı etik midir?" diye sordu Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, doğal gazda en fazla KDV ve ÖTV'nin ödendiği bir ülkede doğal gaz satışında uygulanan kotanın hala sürdüğünü belirterek, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, "Zamlı satış için doğal stokçuluğu ve karaborsacılığı etik midir?" diye sordu.

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır yaptığı açıklamada, doğal gazda en fazla KDV ve ÖTV'nin ödendiği bir ülkede Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından doğal gaz satışında uygulanan kotanın hala sürdüğünü belirterek, "Yaz aylarında Ankara Başkent Doğalgaz A.Ş. ile diğer gaz satışı yapılan yerlerde doğalgaz satışına kota uygulanması Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek CHP'nin karneyle satış dönemine mi özendi sorusunu akla getirmektedir" ifadelerine yer verdi.

-"KARNEYLE SATIŞI GEREKTİRECEK KADAR ANKARA'DA DOĞALGAZ SIKINTISI VAR MIDIR?"-

Yaz aylarında doğalgazın ısınma amaçlı kullanılmamasından dolayı vatandaşın cebine fazla yansımadığına dikkat çekerek, "Bu sebeple dar ve sabit gelirli halkımız yazın bolluk ve bereketinden de istifade ederek kışın kullanacağı doğalgazın bir miktarını yaz aylarında almaya çalışmaktadır. Ne yazık ki halkın kışın yakacağı doğalgazı zamlı fiyatla almasını sağlamak amacıyla yaz aylarında aylık tüketebileceği azami doğalgaz üzerinde satış yapılmamaktadır" dedi.

Mustafa Kır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, bir gazetecinin "doğalgaza zam yapılacak mı?" sorusu üzerine 'İnşallah ekim ayında da doğalgazı zamsız kullanacağız' ifadesini kullandığını hatırlatarak, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, "Karneyle satışı gerektirecek kadar Ankara da doğalgaz sıkıntısı var mıdır?" diye sordu.

-"DOĞALGAZ SATIŞINA KOTA KONULMASI TÜKETİCİLERİN HAKLARINI KORUMA YASASINA DA AYKIRI BİR DURUM TEŞKİL EDER"-

Ekim ayında olmasa da Kasım ayında doğalgaza zam yapılması muhtemel olduğunu belirten Kır şunları kaydetti:

"Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Başkent doğalgaz A.Ş. nin halk tarafından yapılabilecek karaborsacılık ve stokçuluğu önlemek ve doğalgaz sıkıntısı çekmemek amacıyla bir kış boyunca meskenlerde tüketilebilecek azami doğalgaz miktarından fazla alımını önleyici tedbir alması doğal sayılabilir. Doğalgaza yapılacak zammın faturasını halka yansıtmak amacıyla karaborsacılığın ve stokçuluğun bizzat Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Başkent doğalgaz A.Ş. tarafından yapılması ise doğrudan doğruya bir fırsatçılıktır. Diğer taraftan doğalgaz satışına kota konulması, gazın karneyle satılması Ankara'nın görünen yüzüyle bağdaşmadığı gibi tüketicilerin haklarını koruma yasasına da aykırı bir durum teşkil etmektedir."

-"SAYIN BAKANIN EKİM AYINDA DOĞALGAZA ZAM YOK DEMESİNİN ANLAMI NEDİR?"-

Gerçek anlamda vatandaşı düşündüklerini göstermek için zam yapmadan önce doğalgaza uygulanan kotanın derhal kaldırılması gerektiğini vurgulayan Kır, Gökçek'e şu soruları da sordu:

"-Karneyle satışı gerektirecek kadar Ankara da doğalgaz sıkıntısı var mıdır?

-Doğalgaza zam yapıldıktan sonra da kota ile satışa devam edilecek midir?

-Edilmeyecekse bir belediyenin halka zamlı doğalgaz satmak için stokçuluğa ve karaborsacılığa soyunması yasal mıdır? Yasallıktan ziyade etik midir?

-Acaba Sayın Bakan Avrupa'nın Başkenti olan Ankara da doğalgaz satışına kota uygulandığından ve her aboneye ayda 110 TL'den fazla gaz satışı yapılmadığından haberdar mıdır?

-Doğalgaz karneyle satıldıktan sonra vatandaşın cebine olumlu yansıması açısından yaz aylarında doğalgaza zam yapılmasıyla yapılmaması arasında bir fark var mıdır?

-Ankara Başkent Doğalgaz A.Ş. satış yerleri veya diğer Gaz satışı yapılan her yerde uygulama hala sürerken Sayın Bakanın Ekim ayında doğalgaza zam yok demesinin anlamı nedir?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Memur-Sen'den Doğalgaz Kotasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement