Oto Gaz Fiyatlarına Zam Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Oto Gaz Fiyatlarına Zam Geliyor

Döviz kurlarındaki hareketlilik, brent petrol fiyatlarının yükselmesi, KDV ve ÖTV oranlarının artması nedeniyle akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Gece yarısı motorine gelen zammın ardından bu gece de oto gaza kallavi bir zam geliyor. 2 Ağustos Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere oto gazın litresinin 2 lira artması bekleniyor. Zammın ardından oto gazın fiyatı İstanbul'da 16 lira 25 kuruşa, Ankara'da 16 lira 16 kuruşa, İzmir'de ise 15 lira 87 kuruşa çıkacak.

01.08.2023 09:51  Güncelleme: 00:48

Döviz kurlarındaki hareketlilik, brent petrol fiyatlarının yükselmesi, KDV ve ÖTV oranlarının artması nedeniyle akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Gece yarısı motorine gelen zammın ardından bu gece de otogaza kallavi bir zam geliyor. 2 Ağustos Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere otogazın litresinin 2 lira artması bekleniyor.

OTOGAZIN LİTRESİ KAÇ LİRA OLACAK?

Zammın ardından otogazın fiyatı İstanbul'da 16 lira 25 kuruşa, Ankara'da 16 lira 16 kuruşa, İzmir'de ise 15 lira 87 kuruşa çıkacak.

FİYAT SÜREKLİ ARTIYOR

Son dönemde akaryakıt fiyatları sürekli artıyor. 21 Temmuz'da motorine 1 lira 55 kuruş, 25 Temmuz'da benzine 2 lira, 26 Temmuz'da oto gaza 24 kuruş, bugün ise motorine 2 lira zam geldi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Oto Gaz Fiyatlarına Zam Geliyor

Son Dakika Ekonomi Oto Gaz Fiyatlarına Zam Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • erol dündar: Güzelim ülkenin önce temelini yıktılar şimdide duvarlarını !! Yazık! Durmayacak bu fakirin garibanın gözyaşı! Suriyeliler afganlar bu ülkede büyük özgüven icinde geziyor çalışıyor ve bu ülkenin insanını doyuramayan bu yönetimine hâlâ oy verip sallanan evin çatısınıda yıkacaklar ve masum bebekler çocuklar bunların bedelini ödeyecek maalesef!! 76 14 Yanıtla
    Cem Özen: Çok doğru Erol Dündar bey bin demiyorum milyon tane vatandaşlık verilirse üstüne vergi yardım alınırsa maalesef bizler kendi ülkemizde göçmen onlar değil bizler oluyor 45 6
  • harun maren: la hergün hergün bu nedir la bari direk istedikleri parayı alsınlarda düz hesap yapsak, artık zam haberi görmek istemiyorum 82 1 Yanıtla
  • Tarık Tan: Yani gercekten allahtan korkuda kalmamis ya el vicdan el merhamet ya mahvettiniz bizi 81 1 Yanıtla
  • Bulent Cebeci: Ver yetkiyi gör etkiyi 77 5 Yanıtla
  • Serkan Basar: Zammm zamcıkk 71 0 Yanıtla
  • alos : HERGÜN GAZLAYACANA 1 KERE İYİ GAZLA. 63 0 Yanıtla
  • Şakir DUMAN: Sıkı tutunun uçuyoruz. 46 0 Yanıtla
  • YHU FTYH: VER MEHTERİ?? 44 1 Yanıtla
  • Recai durukan: SABIR TAŞININDA Bİ SINIRI VARDI 33 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement