Öyk'dan Üç Taşınmazın Satışına Onay - Son Dakika
Ekonomi

Öyk'dan Üç Taşınmazın Satışına Onay

Öyk\'dan Üç Taşınmazın Satışına Onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı İzmir'in Bornova ilçesi Kazımdirik Mahallesi'ndeki taşınmazlar ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mülkiyetindeki Bursa'nın Osmangazi İlçesi, Çekirge Mahallesi'nde bulunan taşınmazın satışına onay verdi.

03.01.2014 10:03

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı İzmir'in Bornova ilçesi Kazımdirik Mahallesi'ndeki taşınmazlar ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mülkiyetindeki Bursa'nın Osmangazi İlçesi, Çekirge Mahallesi'nde bulunan taşınmazın satışına onay verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), ÖYK Kararları'yla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖYK, "satış" yöntemiyle özelleştirilmek üzere kapsam ve programa alınan Karayolları Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı; İzmir'in Bornova ilçesi Kazımdirik Mahallesi'ndeki bir taşınmazın 76 milyon 300 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Liva İç ve Dış Ticaret A.Ş.'ye ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi. Liva İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine 74 milyon 801 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Mistral Yapı Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına onay verilirken, Mistral Yapı Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 74 milyon TL bedelle üçüncü teklifi veren Mehmet Gökdemir İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Mehmet Gökdemir İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, ÖİB, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline karar verdi. Bu karar çerçevesinde satış sözleşmesinin imzalanması ve karar gereklerinin yerine getirilmesi hususlarında ÖİB yetkili kılındı.

-İZMİR'İN BORNOVA İLÇESİ KAZIMDİRİK MAHALLESİ'NDEKİ TAŞINMAZ SATIŞINA ONAY-

ÖYK, "satış" yöntemiyle özelleştirilmek üzere kapsam ve programa alınan Karayolları Genel Müdürlüğü adına kayıtlı; İzmir'in Bornova ilçesi Kazımdirik Mahallesi'ndeki bir taşınmazın 120 milyon 420 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Armesa-Murat Akdemir Ortak Girişim Grubu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi. ÖİB, Armesa-Murat Akdemir Ortak Girişim Grubu'nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 120 milyon 400 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Liva İç ve Dış Ticaret A.Ş.'ye İhale şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Liva İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline onay verdi.

-ÖYK, BURSA'NIN OSMANGAZİ İLÇESİ, ÇEKİRGE MAHALLESİ'NDE BULUNAN TAŞINMAZIN SATIŞINA ONAY VERDİ-

ÖYK, "satış" yöntemiyle özelleştirilmek üzere kapsam ve programa alınan SGK mülkiyetindeki Bursa'nın Osmangazi İlçesi, Çekirge Mahallesi'nde bulunan taşınmazın ABD Doları bedelle en yüksek teklifi veren Regina Termal Otelcilik Ve Turizm Anonim Şirketi'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına Regina Termal Otelcilik Ve Turizm Anonim Şirketi'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 39 milyon 220 bin TL ABD Doları bedelle ikinci teklifi veren Alt Dış Ticaret Anonim Şirketi'ne İhale şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Alt Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline karar verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Öyk'dan Üç Taşınmazın Satışına Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement